Дойде време да приемем Швеция като пълноправен член на НАТО,

...
Дойде време да приемем Швеция като пълноправен член на НАТО,
Коментари Харесай

Столтенберг и Макрон призоваха за незабавно приемане на Швеция в НАТО

Дойде време да приемем Швеция като пълновръстен член на НАТО, сподели генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг по време на диалога си в Париж с Макрон.

Столтенберг показа, че на 6 юли ще се организира среща на високо ниво сред Турция, Швеция и Финландия за деблокиране на процеса по тяхното присъединение.

Швеция получи покана през юли 2022 година, само че нейната кандидатура, която би трябвало да бъде утвърдена от 31 държави-членки, сега е блокирана от Турция и Унгария.

" 29 страни завършиха с ратификацията преди доста месеци. Призовавам двете страни, които не са го създали да осъзнаят своята отговорност ", сподели Еманюел Макрон.

Макрон и Столтенберг изнесоха взаимна декларация пред Елисейския замък, в която Макрон даде обещание да усили френските разноски за защита с повече от 2 % от Брутният вътрешен продукт, а генералният секретар на Алианса изрази предпочитание страните членки на НАТО да преглеждат това като най-малък, а не оптимален предел през идващите години на фона на продължаващата съветска инвазия в Украйна.

„ Отлична среща с ръководителя на нашия основен съдружник Франция. Обсъдихме идната среща на върха, на която ще увеличим поддръжката си за Украйна и ще засилим възпирането и защитата си. Също по този начин сме съгласни, че е време да приветстваме Швеция като пълновръстен член “, написа Столтенберг в своя Туитър. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР