Дойде доклад на ДАНС, от който става ясно, че министърът

...
Дойде доклад на ДАНС, от който става ясно, че министърът
Коментари Харесай

Без кворум в парламента, ИТН поискаха арест на заместник-министър заради кодовете на машините за гласуване


" Дойде отчет на ДАНС, от който излиза наяве, че министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е на флашка. На тези избори не би трябвало да има нито една машина. Всички са компрометирани ”. Това съобщи Тошко Йорданов, ръководител на ПГ на " ИТН ", наблягайки че Стойнов би трябвало да бъде задържан.

" Това е държавен прелом. Ще извикваме ЦИК и краткотрайно изпълняващият длъжността министър-председател Мария Габриел, ще вземем решение, тъй като би трябвало да се реагира ”, сподели още Йорданов.

Извънредното съвещание на Народното събрание пропадна поради липса на кворум. Регистрираха се едвам 11 депутати от " ИТН ".

В пленарна зала не влезе нито един народен представител от ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ”.

В 13:00 часа в Народното събрание ще се организира председателски съвет, разгласи ръководителят на Росен Желязков. Той ще е обвързван с идните избори и в него ще вземат участие с изключение на водачите на партиите и външният министър Мария Габриел.

Според авансово оповестения дневен ред депутатите трябваше да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху измененията в Закона за енергетиката, признат от Народното събрание на 5 октомври 2023 г, както и да проведат първото гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за запасите от петрол и нефтопродукти. Вносители на законопроекта са депутатите Делян Добрев от ГЕРБ-СДС и Йордан Цонев от Движение за права и свободи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР