Доволен съм да се сложи 1 млрд. евро за подготовката

...
Доволен съм да се сложи 1 млрд. евро за подготовката
Коментари Харесай

Борисов откри дигиталния форум с одобрение на финансиране от един млрд. евро

Доволен съм да се постави 1 милиарда евро за подготовката на Европа за тази извънредно конкурентна среда в тази сфера. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов на откриването на Международна конференция под наслов " Формиране на цифровото бъдеще на Европа: Високопроизводителни калкулации за научни и промишлени приложения в извънреден мащаб ".

„ Неслучайно през днешния ден по едно и също време се откриват това мероприятие и конференцията по цифрово образование, където е вицепремиерът Томислав Дончев. Говорим за една и съща тематика. Доста сме изостанали като континент от тази сфера. Неслучайно водещите стопански сили Китай, Съединени американски щати, Япония имат тези суперкомпютри. Неслучайно и там стартира да се приказва за градски превоз, авиотранспорт, жп превоз без човешка интервенция ", съобщи Борисов. По думите му това може да се прави единствено със суперкомпютри.

„ В сферата на сигурността всеки ден се сблъскваме с хакерски атаки. Дори на сегашните системи не можем да осигурим надеждна отбрана. Доста безнадеждно на пръв взор сме изостанали, само че имаме голям капацитет ", сподели още Бойко Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР