Доверието в левицата е в реанимация, смята лидерът на Изправи

...
Доверието в левицата е в реанимация, смята лидерът на Изправи
Коментари Харесай

Как реагираха на призива на Нинова за обединение Първанов, Манолова, Добрев?

Доверието в левицата е в реанимация, счита водачът на " Изправи се България " Мая Манолова. Според нея България е лява, а българските жители имат потребност от обществена опция и политика. " Днешното събиране е стъпка в вярната посока. Лявото е в кома, а левите хора не имат вяра, че Българска социалистическа партия в този си тип е лява ", сподели още тя. По думите на Манолова управлението на Българска социалистическа партия се трансформирало в частен клуб. " Българска социалистическа партия е приватизирана ", съобщи тя и добави, че в Народното събрание десните мислят за Украйна, а левите за Нинова.

Дневният ред на левицата да се върне при проблемите на елементарните хора, сподели Манолова. Тя добави, че е значимо левите обединения да се явят дружно и да излъчат общи претенденти на локалните избори и възможните предварителни парламентарни избори. Мая Манолова прикани всички да се включат в митинга тази вечер против връщането на хартиената бюлетина.
Левица обединяване Георги Първанов

Сред участниците на кръглата маса са още Костадин Паскалев, Румен Петков, Татяна Дончева, Георги Кадиев, Симеон Славчев и други

Аз не влизам в тази група, която Нинова амнистира, по простата причина, че в случай че Българска социалистическа партия е българска партия по Закона за политическите партии на България, то аз съм неин член и част от управлението. Нинова е нездравословна за единната левица. Нинова съумя за една година да изгони над 700 хиляди гласоподаватели, които левицата имаше. И през днешния ден мога да кажа, че левите хора отвън Българска социалистическа партия са доста повече от тези, които са вътре. Но и друго, би трябвало да бъда прям и да кажа, че без Българска социалистическа партия не може да има единна левица. Това съобщи Кирил Добрев във връзка апела на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова отцепниците да се върнат в партията.

Според него левицата е мощна, единствено когато е единна и кръглата маса, обединила водачите на разнообразни леви партии, е едно положително начало.

Добрев съобщи, че не знае дали хора като Мая Манолова и Румен Петков биха се върнали в Българска социалистическа партия, само че счита, че едвам мощна, единна левица ще прави доста по-добри резултати, тъй като България има потребност както от мощно дясно, по този начин и от мощно ляво. " И Мая Манолова, и Румен Петков, и Георги Първанов са част от историята на Българска социалистическа партия ", означи той и добави, че има и доста младежи, ангажирани към другите леви политически планове. " Знам сигурно, че в случай че сме дружно ще бъдем доста по-силни ", безапелационен е Добрев.

Корнелия Нинова не е в обстановка да се изявява като съединителен център на левицата, най-малкото поради пагубния резултат на Социалистическата партия под нейно управление – минус 700 хиляди гласа за пет години, четири пъти спад в доверието. Така Мая Манолова разяснява апела на водача на Българска социалистическа партия отцепниците от Българска социалистическа партия да се върнат в партията.

" Освен това и самата Нинова, и представители на управлението на Българска социалистическа партия, са поканени на днешното събиране ", заяви водачът на " Изправи се.БГ " във връзка кръглата маса, в което присъединяване ще вземат водачи на леви партии за реализиране на обединен ляв блок, написа още Българска телеграфна агенция.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР