Доведена ли е умишлено до затваряне Специализираната болница за рехабилитация

...
Доведена ли е умишлено до затваряне Специализираната болница за рехабилитация
Коментари Харесай

СКАНДАЛНО! Поредна болница фалира. Кой има интерес да не се лекуват деца с увреждания?

Доведена ли е съзнателно до затваряне Специализираната болница за рехабилитация в Котел? Сигналът е от майки на деца с увреждания, които сигнализираха за закриването на лечебното заведение със 70-годишна история.
Днес болничното заведение отвори порти, с цел да изпише тримата останали пациенти. 95% от личния състав към този момент е напуснал, оповестява Би Ти Ви.
Майки от цялата страна – Разград, Елена, Хасково, Сливен – алармираха за казуса. Те водят децата си в болничното заведение, които са с ДЦП и аутизъм и са проходили след рехабилитация в лечебното заведение.
Разказват за случаи, в които детското поделение стои празно, само че от болничното заведение отхвърлят банкет на пациенти. Така за две години лечебното заведение натрупа финансови загуби и стопира работа.
„ Майки ми се обаждат, тъй като знаят, че съм тук и питат дали има свободни места. Аз им споделям, че в Детското поделение има места, само че като звънят на индивида, който прави графика, той им споделя, че всичко е заето, а действително не е по този начин “, описа Анелия Петрова, майка на дете с споразумяване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР