Доцент д-р Венета Петкова беше избрана за президент на Българската

...
Доцент д-р Венета Петкова беше избрана за президент на Българската
Коментари Харесай

Венета Петкова е новият президент на Българска федерация по шахмат 2022

Доцент доктор Венета Петкова беше определена за президент на Българската федерация по шахмат 2022, оповестиха от централата в обявени до медиите.

Решението е било взето по време на извършеното в сряда в Плевен изборно Общо заседание, на което участваха представители на 41 от общо 65 спортни клуба, които са членове на БФШ 2022.

Първото гласувано решение бе да се одобри оставката на досегашното управление, ръководено от някогашния народен представител Васил Антонов. Освен това бе понижен и броят на членовете на Управителния съвет на трима.

За трите позиции имаше четири кандидатури - на доцент доктор Венета Петкова (вицепрезидент на европейската федерация „ Спорт за всички “), на Симеон Винчев - предприемач, на Христо Митков - юрист и на Атанас Куртенков - ръководител на състезателен клуб по шахмат.

След извършената процедура по гласоподаване доцент доктор Венета Петкова, Симеон Винчев и Христо Митков бяха определени за членове на Управителния съвет, до момента в който Атанас Куртенков не получи нужните гласове по неговата номинация.

За ръководител на управителния съвет и на шахматната федерация беше определена доцент доктор. Венета Петкова.

" Новото управление на Българска федерация по шахмат 2022 ще работи в тясно съдействие с Международната федерация по шахмат по въпросите на българския шахмат ", обявиха от федерацията в известието си до медиите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР