Доц. Петър Чобанов, ДПС, в Беновска пита“ във , в

...
Доц. Петър Чобанов, ДПС, в Беновска пита“ във , в
Коментари Харесай

„БЕНОВСКА ПИТА“, Петър Чобанов: Доган може да води България, за Gemcorp – ДАНС и Иван Гешев!

Доц. Петър Чобанов, Движение за права и свободи, в „ Беновска пита “ във, в > и по Радио К2 на 93.9MHz. на 30-ти юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:



Предстоящите предварителни избори.
Водещата посрещна госта си и го попита по какъв начин се усеща. Той благодари и отговори, че е добре. Беновска попита: „ Как се чувствате добре, откакто България отива към предварителни избори след едни несполучливи 8 месеца? Чобанов отговори: „ Това е общителна фраза, с която нормално започваме диалога! Вие сте права от позиция на това, че обстановката в действителност е надалеч от определението за добра! Ние се намираме в безпорядък! Той може и съзнателно да беше провокиран, с цел да бъде заслон за дейности от подмолни кръгове. От друга страна беше провокиран и от неумението на тези, които се нагърбиха с ръководството в действителност да ръководят! Тоест имахме министри, нямахме власт! “.
Ще усили ли броя на националните си представители Движение за права и свободи в идващия парламент?
„ Добре, анализът демонстрира това, само че Движение за права и свободи сте към този момент 32 годишна партия. Обвинявали са ви в какви ли не смъртни грехове, вашият почетен ръководител, Делян Пеевски постоянно е на прицел, други членове на управлението на Движение за права и свободи. Какъв е вашият късмет в този момент да повишите изборния си резултат след този 47-и парламент? “, попита Беновска. Петър Чобанов отговори, че е представител на гражданската квота, само че това, което в последните 9 години му дава съображение да е част и от парламентарната група, и от експертния екип на Движение за права и свободи, е отношението към страната, виновното отношение и патриотизма в партията и експертизата, която Движение за права и свободи показва, в това число и в 47-то Народно заседание! „ Моите почетения към сътрудниците от останалите парламентарни групи, само че мисля, че в случай че имаше постоянна парламентарна група с явен фокус да се усъвършенства положението на страната, да се направи всичко допустимо да се овладеят рецесиите и да се вдъхне разсъдък и апел към същински парламентаризъм и разговор – това беше Движение за права и свободи! Заради силата, която демонстрирахме, въз основата на нашите знания, въз основата на нашата угриженост за по-добрия живот на хората, ми дава съображение и да продължа да работа с Движение за права и свободи, несъмнено в случай че има насрещно предпочитание за това и да считам, че ще повишим изборния си резултат на идните избори! “, безапелационен бе Чобанов.
Ролята на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган. Може ли Доган да поведе България?
„ Гражданска квота е метода да покажете Движение за права и свободи като партия, Вие сте и етнически българин, че партията не е единствено предопределена за малцинството в България от турски генезис! Това е една доста значима задача! Преди малко поспорих с Костадин Костадинов много интензивно по един въпрос, по който в този момент ще Ви срещна, само че той не се съгласи с моето изказване, че Доган е пазителят на етническия мир. Даже освен в България, само че и като образец на Балканите! Така ли е? “, продължи Беновска. Чобанов отговори, че Движение за права и свободи освен с името си, само че и с цялото си държание през годините демонстрира, че е насочено да пази правата и свободите, да даде опция на всеки да бъде показан в ръководството, само че и да пази интегритета и целостта на страната. Той продължи: „ От тази позиция съм изцяло склонен с думите Ви за почетния ръководител Ахмед Доган! Мисля, че в действителност неговото въздействие, неговите хрумвания и неговата визия за развиване надвишават рамките на България! Те са известни в целия Балкански полуостров! Включително към този момент и в Европа, с яркото посланичество, което имаме в европейските структури, в Екологичен потенциал! Знаете, че Илхан Кючюк е президент на АЛДЕ. Мисля, че сте безусловно права! И държанието на партията, и на почетния ръководител, и на всички нас го потвърждава това през последните години! “.
„ Сега ще Ви пусна едно малко видео, предходната седмица един анализатор направи тук огромен удар с това защо номинира той Ахмед Доган! “, продължи Беновска и пусна запис от гостуването в предаването „ Беновска пита “ на Николай Марков от 23-и юли 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Кой е политикът, който в този момент ще го изиграе идващият на „ бял кон “, не го споделям иронично, който ще може да овладее полуразпадащата се страна? Идват избори май!

Николай Марков: Вижте, в случай че отчетем, че единствената достоверна, която има водачество, от пита leadership, подобен, какъвто би трябвало да бъде, нали споделяме, че сме евроатлантическа страна...

Илиана Беновска: Who is that boy, казано на „ харвардски “?

Николай Марков: Аз считам, че главната роля в тези процеси ще изиграе господин Доган! Причината е, че Политическа партия ГЕРБ по някакъв метод, и не по една причина е ненапълно отвлечена! Политическа партия Българска социалистическа партия е със затихващи функционалности, представителни несъмнено в огромна част. Вътрешнополитически показани, външно съвсем не. А другите партии нямат никакво значение!

Илиана Беновска: Защо отбягвате ГЕРБ и Бойко Борисов?

Николай Марков: Само да кажа, че Политическа партия...

Илиана Беновска: Това към момента не е записана партия!

Николай Марков: Нито е записана, нито е партия! Да кажем, че това е „ аватар “, съвременен план на американското посолство.

Илиана Беновска: Are you sure?

Николай Марков: Което по някакъв метод считат, че по този начин би трябвало да се прави.

Илиана Беновска: Американците се отхвърлиха от Gemcorp!

Николай Марков: Вижте, какво споделя човек с устата си и какво прави с делата си, тъй като съм християнин, виждам въпреки всичко делата на човек, а не думите му! И с цялото ми положително отношение към цивилизования свят, както се назовава, считам, че нещата би трябвало да се вършат по цивилизован метод. Ако методът не е цивилизован и в случай че средствата и способите, които употребяваме за осъществяване на избрани неща не са честни, считам, че си имаме работа с един некултурен свят!

Илиана Беновска: А дали Доган ще се съгласи?

Николай Марков: Той няма избор! Той няма избор! Няма друга партия, която може да поеме тежестта на това, което се надроби в България през последните десетина години и малко повече! Дори аз мисля, че господин Аталай, който беше посетител преди мен, доста тънко Ви подаде за сходен развой. Сега, до каква степен той счита, че водачът ще поеме тази отговорност и последици, които ще предстоят, тъй като всяка отговорност и избрани последици носи след себе си, към този момент аз не считам, че...

Илиана Беновска: Направихте огромния удар в този момент, това, че номинирахте Доган за национален водител! Не че той е излизал от тази си роля.

Николай Марков: Просто няма различен избор, тъй като другите се разпаднаха. Аз по тази причина го споделям, а не тъй като считам, че по този начин би трябвало да бъде. Просто одобрявам обстоятелствата такива, каквито са. Това е като едно лекуване на заболяване – лекарят отива, прави обзор, надлежно там прави проучвания, които би трябвало да се създадат и слага диагнозата такава, каквато е! А не такава, каквато желае да бъде!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Тази концепция направи голямо усещане и сега към момента не са изригнали до дъно мненията, само че ще стане обект на прогнози на отричане и на поддръжка тази концепция за Ахмед Доган! Имате ли куража да кажете Доган може ли да поведе България? “. Чобанов отговори: „ Винаги в сложни моменти Движение за права и свободи, водено от доктор Ахмед Доган е имало своята водеща, значима роля и в евроатлантическата ориентировка, и преди този момент в опитите да имаме същинска народна власт и да останем единна, интегрирана страна! Така че неговото водачество, неговата визия ги има! Помним всички неговите прогнози, които надалеч надхвърляха конюнктурата и във връзка с това какво ни чака чисто геополитически и геостратегически, и във връзка с това, че Европа ще се ориентира към „ зелената договорка “! Движение за права и свободи като партия обаче има своето благосъстояние и водеща роля в страната и заради приемствеността, даването на път на младите! И заради това, че сега ръководителят Мустафа Карадайъ, който управлява партията, има своето наличие, присъединяване на значими европейски конгреси, надхвърляйки границите на България! И заради съществуването на водещ европейски политик като господин Илхан Кючюк! Тоест ние преглеждаме това благосъстояние на партията наред с водачеството, само че и експертизата, като опция да се води България по евроатлантическия път, по пътя на интегрирана, единна страна и по пътя на възстановяване благосъстоянието и живота на хората! От тази роля Движение за права и свободи в никакъв случай не е бягало и няма да избяга! “.
Водещата попита: „ Ахмед Доган става ли за лидер на България? “. Петър Чобанов отговори: „ Той е лидер! Той е един от водачите, който е посочил, че неговите хрумвания, неговата визия, неговите дейности имат доста значима роля за България и за Балканите! “.
Ще сезират ли прокуратурата за Меморандума с Gemcorp?
„ Анализ на поуките от това 8 месечно ръководство на Политическа партия в коалиция с присъдружни партии от позиция на финансовата част, Вие там сте експерт и основно това, което със страшна мощ отваря кутията на Пандора, тъй като евентуално ще изскочат и други работи – Меморандумът, подписан с Gemcorp и IP3! Вие бяхте в тази комисия, която изключително се занимаваше с този случай, който се извърши някак тихичко и по „ радостни чорапи “, както се изразихме ние, в един петък и разбрахме чак във вторник за него от едно изявление на Бойко Борисов! Никой от нас публицистите не знаеше за това! Нека да Ви пусна малко от наше дълго проучване! “, продължи Беновска и пусна част от коментара си от предаването „ Беновска пита “ от 2.04.2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Г-н Кирил Петков, за какви капитали, въздействия и лица е отворена „ вратата “ на „ Промяната “?

https://youtu.be/eAGN9DhWyzQ

С каква цел министър-председателят Кирил Петков, със support-а на вицето Асен Василев, подписа меморандум за 1 млрд $ с Gemcorp Capital Management Ltd. - Атанас Бостанджиев и IP3 Corporation - Майкъл Хюит?

Интересен подробност е, че подписването бе „ укрито4 от медиите, а нормално великодушните на обществени изяви ръководещи, този път непретенциозно замълчаха. Гигантската инвестиция бе регистрирана със непретенциозно прессъобщение, пуснато постфактум.

На 28.3.22-ра, експремиерът Бойко Борисов излезе от СГП, където го разпитваха рекетирал ли е екс-хазартния необут Васил Божков. Борисов не се самозащити рекетьор ли е, или не е рекетьор. А хвърли тайнствена бомба!

Медия: За какво Ви питаха?

Бойко Борисов: За какво ни питаха ли?! Че - до момента в който се тълпите тук - още половин милиард, през днешния ден, съобщи държавното управление! Още предходната - седмица половин милиард, по-миналата - половин милиард. И, вие, до момента в който се тълпите тук - към този момент милиард и половина, за по-малко от 30 дни.

Медия: За какво?

Бойко Борисов: Мен ли ме питате защо?! В същото време - меморандум за милиарди с неразбираеми компании, подписан в Гранитна зала на Министерски съвет! А, вие, прелестно знаете, че след сходни разпити се подписва декларация за неразпространение на това, за което се е говорило. Така че благодаря, че сте пристигнали!

Да забележим дали тази вечер в новините ще има за новия половин милиард?! И единствено за 30 милиард и половина нови задължения с 3 пъти по-високи лихви! Тези лихви ще минат половин милиард за година, най-после. Така че до момента в който вие изпълнявате заръката на деня, в петък, в Министерски съвет в Гранитна зала, в наличието на Кирил Петков се подписа за милиардна договорка меморандум! Оправданието на Асен Василев, през вчерашния ден, по „ Нова телевизия “, беше, че той не трябвало да ревизира, тъй като имало човек от американското посолство! А службите къде са?

Илиана Беновска: Вие няма ли да сезирате прокуратурата за тези контракти?

Бойко Борисов: Никога! Никога!

Това, за което приказва Бойко Борисов, се е случило в Министерски съвет на 23.3.22-ра. Там, по „ радостни чорапи “, се е подписало следното:

Уважаеми посетители, уважаеми сътрудници, в наличието на министър-председателя Кирил Петков се подписа меморандум за съгласие сред Министерството на енергетиката от една страна и Gemcorp Capital Management Ltd. и IP3 Corporation от друга. Меморандумът регламентира съдействието сред страните, по отношение на планирането и осъществяването на планове за произвеждане на чиста сила, различни и стратегически доставки на газ, сигурност на енергоснабдяването, чиста сила, развиване на нуклеарната енергетика. От страна на МЕ подписва министър Александър Николов, от страна на Gemcorp Capital Management Ltd подписва Атанас Бостанджиев, изпълнителен шеф, от страна на IP3 подписва Майкъл Хюит, изпълнителен шеф.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Г-н Чобанов, ще сезирате ли прокуратурата Вие? Бойко Борисов споделя – не! “. Петър Чобанов отговори, че доколкото знае отчетът на ДАНС ще бъде възложен на способените органи. Докладът е в секретно деловодство на Народното събрание и там депутатите са се срещнали с него. Той продължи: „ Но обществената информация, която излезе и това, че тази информация излезе и във „ Файненшъл таймс “, а освен в България, във връзка с Gemcorp, в композиция с отчета на ДАНС дава съображение за това, че ще продължи да се работи от способените органи по този случай! А дали ще сезираме съответно прокуратурата – ще забележим, ще го обмислим! “.
Водещата изясни, че чисто юридически могат да го създадат, тъй като не е нужно да ползват отчета. А прокуратурата може да го изиска. Чобанов се съгласи и продължи: „ Намираме се в странна обстановка, в наличието на министър-председателя се подписва някакъв меморандум. След това по време на чуването стана ясно, въпреки че то не беше тъкмо чуване, а по-скоро замяна на някакви реплики без съществени и стойностни отговори, само че по този начин или другояче ролята на министър-председателя остава неизяснена. Виждаме го на това събитие, то е в негово наличие, изявява се може би като конферансие, а в последна сметка се оказва, че нямаме спазени процедури при подписването на този меморандум. Тоест меморандумът както е подписан, по този начин е и негоден без да се прави оценка и разбор дали няма да натовари страната с някакви арбитражни клаузи! Тук опираме до това може ли да има финансови последици! Може да има, само че казусът е още по-дълбок от позиция на приемането на нов организационен устав на Министерството на финансите. Той е признат в интервал, в който ние категорично указахме посредством актуализацията на бюджета сходни дейности да не бъдат предприемани, параграф 22 от актуализацията на бюджета споделя – до 1-ви септември никакви дейности по повод смяна на устройствените правилници на изпълнителната власт! Идеята беше да забележим дали ще бъде формирано държавно управление в границите на този парламент. Ако бъде формирано, то може да си трансформира, да постанова каквато желае конструкция на администрацията, да ръководи със своята визия, в случай че изобщо разполага с някаква визия! Ако обаче не бъде основано държавно управление, отиващото си държавно управление в оставка, което се дискредитира, и което беше свалено поради неуспеха си в стопанската система и финансите, няма никакво право да трансформира конструкция, която 30 години е служила на страната и е спомагала за опазването на финансовата непоклатимост, каквато е структурата на МФ! И там е връзката с арбитражите. Един от главните фактори да бъде изменен този организационен устав е дирекцията, която се занимава с арбитражи. Тя да бъде разрушена, част от нея да бъде трансферирана в Министерството на правораздаването и оттова, което е обществена загадка, да бъде предоставена на няколко български адвокатски адвокатски фирми, които по линия на подписване най-често или допустимо, евентуално на извънсъдебни съглашения въобще да не стигат до арбитражи, само че да се натоварва финансово страната! Ето по тази причина се бързаше с този организационен устав! Затова той беше изменен, макар наредбата на закона за бюджета! И се надявам първото деяние на служебния министър на финансите е да инициира анулация на решението на Министерски съвет, защото този организационен устав влиза в действие на 1-ви септември! “. Чобанов добави, че с смяната на устройствения устав се понижава и числеността на дирекцията, която прави бюджета.
Последиците от некомпетентното ръководство на Политическа партия.
„ Но същите тези лица, Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Мирослав Иванов ще се явят на изборите и ще се състезават до вас за гласа на гласоподавателя! Остава и машинното гласоподаване, което дава благоприятни условия за операции на изборите! Но Ви питах доскоро за прокуратурата, тъй като на гласоподавателя би трябвало на явен език да му се изясни простичко защо става дума! Неслучайно в нашия коментар питаме за какви финансови ползи и въздействие те отвориха вратата? Знаете, признакът на „ Промяната “ е една отворена врата в полето, не знам за какво, нали знаете оня израз, че „ законът е врата в поле “, дали това ни подсказват? “, продължи Беновска. Петър Чобанов отговори, че може би ни подсказват, че бързо могат да избягат.
Беновска продължи: „ Кое е основното, което ще бъде ваш мотив, на Движение за права и свободи, не знам дали сте го обсъждали, тъй като обстановката е в динамичност, на идните несъмнено през октомври избори? “. Петър Чобанов отговори, че сега се намираме в обстановка на доста рецесии, които се ръководят несъответстващо, а основаният безпорядък способства за пробутване на подмолни ползи и нахлуване в страната на съмнителни компании. Той продължи, че е имало няколко регулатори, които е можело да бъдат назначени в границите на сегашния мандат на властта. Политическа партия са пристъпили до смяна единствено в КЕВР и то по изцяло несъответстващ метод.
Петър Чобанов продължи, че все още инфлацията е 17%, а във връзка с храните 25%. Хората, когато влязат в магазините и видят цените, сами могат да си преценяват дали си заслужава да гласоподават за тези, които са позволили обстановката да стигне дотук, тъй че хората да си харчат спестяванията, с цел да могат да си купуват храна. „ Стигнахме дотук поради бездействието им и аз още предишния септември от трибуната на Народно събрание ги питах икономическия екип на служебния кабинет, които са същите тези Кирил Петков и Асен Василев, питах ги какво ще създадат с инфлацията? Отговорът им беше – нищо, тъй като инфлацията е доста ниска и нищо няма да се случи с нея! В началото на годината Институтът по стопанска система и политики към УНСС, в който вземам участие, излязохме с прогноза, че инфлацията ще стане двуцифрена, над 11% средногодишна по европейска методология, т.е. по българска тя е още по-висока! Попитах ги какво ще създадат. Те ми дадоха отговор – не, вие сте от опозицията, по тази причина по този начин говорите! Инфлацията ще е 5%, растежът ще е 5% и всичко ще е наред! “.
Петър Чобанов посочи, че не са били признати и измененията в Закона за енергетиката, препоръчани от Движение за права и свободи, тъй че бизнесът по-бързо да се компенсира и нарастването на цените на силата да не влезе в инфлацията. Изоставаме в икономическия си напредък. В първите месеци на годината е имало напредък от 4%, който е бил показан надали не като нещо велико. А растежът в Европейски Съюз е 5,6%. Тоест България изостава от междинните равнища на Европейски Съюз!
Петър Чобанов посочи и обстоятелството, че прословутите закони по ПВУ в действителност не са изискани от Европейска комисия, а просто Политическа партия са ги записали и Европейска комисия се е съгласила. Той даде и един малко по-далечен образец – Законът за биологичното многообразие. Той е минал на първо четене в 46-то Народно заседание, явно е бил съвсем подготвен и е можело да бъде признат за тези 7 месеца работа на 47-то Народно заседание и да е един от законите, които Политическа партия регистрират като триумф. Но не са го създали, а упрекват опозицията, че саботира ПВУ, което въобще не е правилно! „ Те нямаха желание на вършат промени, те имаха желание да служат на подмолните кръгове, които ги инсталираха във властта и да ни вкарват в такива обстановки, като с Gemcorp! Между другото има 3 отчета на ДАНС, на които си заслужава да се обърне внимание. Единият е за Gemcorp, другият е за газта и третият за цената на горивата. И трите отчета съдържат задоволително данни да считаме, че това държавно управление е предписание всичко друго, само че не и да служи на ползите на народа, както се е заклело! То беше заченато в грях с нарушаването на Конституцията от страна на Кирил Петков и при такива първични порочни условия сходна система, тя беше и безредна, не може да просъществува дълго и е обикновено да се саморазпадне, което се и случи! “, безапелационен бе Петър Чобанов.
Подаръците.
Беновска се обърна към госта си: „ Като споменахте Конституцията, откогато те са на власт подаряваме няколко неща, едно от тях е Конституцията! Подарявам Ви алегорично Конституцията с едно българско знаме! “. Чобанов отговори: „ Благодаря! Аз съм се клел задоволително пъти в Конституцията! Винаги съм спазвал своята клетва и я одобрявам като нещо доста съществено! Така и ще върша в бъдеще! “.
Водещата подари на Чобанов и алена ябълка, като и тениската с надпис Harvard law, just kidding. Чобанов благодари и отвърна: „ Моят университет е УНСС, само че в кръга на шегата одобрявам този подарък, тъй като ние по този начин и не разбрахме дали това е техният университет, или просто е знаменце, с което се кичат! А моят подарък към Вас е една книга „ Теория на хаоса “, в която може да се направи паралел с всичко, което ни се случи през последните 7 месеца! Хаотичната система зависи от първичните условия и доста малко време може да съществува и да бъде планувана! Но главното обръщение тук е – да не позволяваме хаосът да унищожи страната! Затова сме тук и по тази причина ще продължим да работим! “. Така приключи диалогът сред Петър Чобанов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 30-и юли 2022 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР