Доц. д-р Николай Янев, светило в областта на лицево-челюстната хирургия

...
Доц. д-р Николай Янев, светило в областта на лицево-челюстната хирургия
Коментари Харесай

Международно известен лицево-челюстен хирург е част от екипа на „Медика“

Доц. доктор Николай Янев, величие в региона на лицево-челюстната хирургия на международно равнище и иноватор в приложението на 3D технологиите при възобновяване на пациентите, към този момент е част от екипа на Университетска многопрофилна болница за интензивно лекуване „ МЕДИКА РУСЕ “.

Доц. доктор Янев е хирург, притежаващ двойно обучение - по медицина и стоматология и приети специалности по Лицево-челюстна хирургия в България и Орална и Лицево-челюстна хирургия във Англия, където работи в интервала 2012-2018 година. Там той доближава най-високата клинична позиция – съветник хирург. Основните му ползи са в областта на онкологичните болести, лекуването на вродените и добитите деформации на лицето и шията и контузиите в лицево-челюстната област.



Доц. доктор Янев придобива известност в България през 2017 година, когато придвижва технологиите, усвоени по време на практиката му в чужбина в нашата страна и прави първата неповторима интервенция за Югоизточна Европа с 3D принтиран самостоятелен имплант, стабилизиращ микросъдово трансфериран фибуларен трансплантант за реорганизация и създаване на долна челюст. Съчетаването на новите технологии с високия професионализъм вършат доцент Янев един от дребното хирурзи в региона на лицето и шията, които правят микросъдови анастомози. Чрез тях той възвръща обширни и комплицирани недостатъци, постоянно неподлежащи на съответно възобновяване по различен метод.

Доц. Янев споделя, че негова задача е да усъвършенства достъпността до качествено опазване на здравето в България. Той показва, че УМБАЛ „ МЕДИКА РУСЕ “ е болничното заведение, която дава всички вероятни условия за това и има капацитет да се трансформира освен в районен, само че и в народен и европейски център за най-съвременна медицина. Лечебното заведение разполага с отлична материална база и мултидисциплинарен екип, допускащ използване на самостоятелен метод при всеки един пациент.

Болницата работи в тясно съдействие с Русенски университет „ Ангел Кънчев “, чиито специалности са причина за взаимни разработки в региона на най-съвременните медико-инженерни технологии при възобновяване на пациенти. По време на брифинга, доцент Пламен Захариев от катедра Телекомуникации на факултет Електротехника, електроника и автоматика образно показа опциите на 3Dпроизводствените лаборатории, с които Русенския университет „ Ангел Кънчев “ разполага.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР