Доц. Борян Янев: Българите са с най-много имена на растения

...
Доц. Борян Янев: Българите са с най-много имена на растения
Коментари Харесай

Какво чудо прави за Цветница кметицата на Белащица!

Доц. Борян Янев: Българите са с най-вече имена на растения Цвятко Сиромашки пие вино пред паметника на Шевалас Здравко Димитров се черкува в "Св. Марина " Цветен ваучър: 17 000 именици в Пловдив Камелия черпи с агнешко, Цветелина - с риба Честита ни Цветница! Вижте какъв брой доста са имениците! Вижте къде дядо Николай ще отслужи света литургия Цветница ни подари с две чудни дъги над Пловдив СНИМКИ

Кметицата на село Белащица, прочуло се като пловдивския Бевърли хилс, ще посрещне гостите си с обичайна домашна торта, която персонално подготвя. Празникът в дома на Цветанка Читакова ще стартира още в събота, защото чака доста посетители. 

„ Цветница е най-хубавият празник в нашия дом, постоянно посрещам доста посетители. Тъй като не мога да смогна в едни ден, празникът ще стартира още в събота и ще продължи до неделя ”, описа Читакова.

Още не е решила какви тъкмо лакомства ще подготви, само че сигурно ще направи своята домашна торта, по която всички си падат. Смята да сервира още свежи салатки и хубаво домашно вино. Преди да седнат на трапезата обаче, тя и околните й ще отидат на черква, както вършат всяка година.

„ Голям жанр сме и доста тачим този празник. Нося името на баба си и постоянно на този ден в къщата ни е цялостно с посетители. За мен това е най-красивият празник. С него стартира пролетта, на всички места има доста цветя, а с това и хубаво въодушевление, споделя Читакова. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР