Доц. Атанас Мангъров пусна любопитен пост в страницата си във

...
Доц. Атанас Мангъров пусна любопитен пост в страницата си във
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Нивата на антитела са без значение, получаването на сертификат за тях е лишено от смисъл

 Доц. Атанас Мангъров пусна любопитен пост в страницата си във фейсбук. Според него преболедуването е гаранция против наново възпаление, само че ваксинирането  не е. Публикация му е кръстена " Четиво за напреднали ":

Четиво за напреднали:

Наличието на антитела против Ковид в надпрагово равнище за теста, с който са изследвани е удостоверение за прекарана зараза. Прекараната зараза е съвсем цялостна гаранция против наново възпаление, доста по-сигурна от имунизацията. Събраните данни демонстрират, че има доста случаи на инфектирани и болни ваксинирани и съвсем никакви на инфектирани и болни преболедували.

Сами по себе си равнищата на антителата са без значение и определянето на равнище, над което да се получава документ е лишено от смисъл. От значение за защитеността против Ковид не е равнището на антителата, а самият факт за прекарана Ковид зараза, която провокира дългогодишен и широкообхватен хуморален и клетъчен имунен отговор. При Ковид имунизациите явно клетъчен имунен отговор липсва, заради което създаваната от тях отбрана е краткотрайна и се постанова слагане на нови и нови дози.

Всеки ден се оповестява за новооткрити инфектирани имунизирани, както и за умряли имунизирани. За инфектирани преболедували и умряли преболедували не се оповестява.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР