Доставките на газ ще бъдат възобновени по всяко време, ако

...
Доставките на газ ще бъдат възобновени по всяко време, ако
Коментари Харесай

Митрофанова: Ако България поиска, по всяко време Русия може да доставя газ

Доставките на газ ще бъдат обновени когато и да е, в случай че българската страна заплати по скица, отговаряща на условията на " Газпром " .

Това сподели в четвъртък съветският дипломат в България Елеонора Митрофанова в ефира на телевизионния канал " Россия-24 ".

" Много специалисти, несъмнено, приканват за прагматизъм и въпреки всичко връщане към съглашението с " Газпром ", което е годно до края на тази година. Затова във всеки един миг, когато българската страна реши да заплаща по схемата, която тя изисква " " Газпром ", " доставките ще бъдат обновени ", съобщи посланикът.
 Плаща ли Булгаргаз на Газпром, без да получаваме газ
Плаща ли Булгаргаз на Газпром, без да получаваме газ

Караджов прикани да има пари и за поправки

В същото време дипломатът означи, че обстановката в енергетиката в България е доста тежка, през последните два месеца е записано доста нарастване на цената на газа.

" Те не получават огромно количество газ всяка година, макар че има подписани съглашения с Азербайджан. Тази обстановка е доста тежка както за бизнеса, по този начин и за обособените стопанства, " ​ добави Митрофанова.

Припомня се, че на 27 април " Газпром " изцяло спря доставките на газ за " Булгаргаз " заради неплащане в рубли в точния момент.

След това България разгласи, че е намерила различни разновидности за доставка, в това число полутечен газ от Съединени американски щати и газ от Азербайджан на цена, доста по-ниска от препоръчаната от " Газпром ".
 Асен Василев за договаряния с Газпром: Никога!
Асен Василев за договаряния с Газпром: Никога!

Когато Газпром реши да извършва контракта си с нашата страна, тогава ще има газ от Русия за страната ни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР