Доставчикът на електроенергия ЧЕЗ отново настоява за сериозно увеличение на

...
Доставчикът на електроенергия ЧЕЗ отново настоява за сериозно увеличение на
Коментари Харесай

ЧЕЗ пак иска по-скъп нощен ток – сега с над 30%

Доставчикът на електрическа енергия ЧЕЗ още веднъж упорства за съществено нарастване на цената на нощния ток, след миналогодишното. С импортираното във вторник в енергийния регулатор заявление за цените от 1 юли 2020 година снабдителят желае нощната цена да нарасне с над над 30%, излиза наяве от публикуваното късно вечерта прессъобщение на чешката компания, обслужваща Западна Бългалрия.

При утвърждение на препоръчаните цени от двете сдружения на ЧЕЗ - Електро и Разпределение, битовите консуматори биха плащали 0.19152 лева./кВтч. (без ДДС) за дневната цена, а за нощната – 0.15037 лева./кВтч. (без ДДС).

Сега настоящите цени за семействата са 0.18565 лева./кВтч за дневната сила и 0.10703 лв/кВтч – за нощния ток, с включени мрежови такси и към държавния електропреносен оператор, и към електроразпределителното сдружение, само че без Данък добавена стойност и акцизи.

Сметките, както и при останалите двама доставчици, които оповестиха по-рано във вторник предложенията си, са правени при в този момент настоящите цени на електроцентралите, на Електроенергийния систематичен оператор и без да се имат поради проектите на държавното управление за частична либерализация на пазара и освобождението на цените на семействата, присъединени на мощ над 50 МВ. Възможно е обаче в сегашната спешна обстановка това да се отсрочи.

ЧЕЗ Разпределение предлага на процедура равнене на нощната сила за стопанските и битовите консуматори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР