Доста се разгорещи дебата за осиновяването в “Пресечна точка по

...
Доста се разгорещи дебата за осиновяването в “Пресечна точка по
Коментари Харесай

Лют спор по Нова за осиновяването

Доста се разгорещи дебата за осиновяването в “Пресечна точка ” по Нова телевизия във връзка взетото решение да се отстрани тайната за него. Финансовият специалист Олена Шопова съобщи, че опитът, който тя има с този развой от познати, демонстрира един главен проблем. Именно той е повода за внезапния спад на осиновяванията в България в последните години.

“Всички желаят бели деца, а в България няма бели деца, които са изоставени, те са единици. Никой не желаят да осиновява ромчета, желаят бели и здрави ”, разяснява Шопова.

Политологът Цветанка Андреева ѝ отвърна, че доста евентуални осиновители не желаят ромчета, тъй като те ще имат проблем и в учебно заведение и въобще в обществото ни.

“Генът им е друг, мъчно е да се настроим към него, както и те към нашия ген ”, включи се в диалога някогашния началник на КАТ Тенчо Тенев. Думите му провокираха ужас в студиото.

“Не съм съгласна за гена! ”, реагира Шопова. Тя съобщи, че етносът по никакъв метод не е причина, в случай че децата бъдат отгледани в естествена среда, те на да не станат едни пораснали и признателни хора.

“Знаете ли кои първо помогнаха на украинските бежанци? Ромската общественост от Кюстендил! Обадиха се първи и споделиха, че са събрали пари да оказват помощ ”, съобщи Олена Шопова.

Цветанка Андреева се опита да овладее пристрастеностите, само че призна, че расовият аргумент съществува при осиновяване и е най-порочен. Тя обаче посочи обаче, че има и несполучливи осиновявания, в които и родителите, и децата страдат. Политологът акцентира, че новия орган за надзор в тази сфера, който страната основава, би трябвало да се занимае и с тези случаи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР