Доста интересен е немският конкурс Автомобилно моделче на годината“, който

...
Доста интересен е немският конкурс Автомобилно моделче на годината“, който
Коментари Харесай

33 години конкурс „Моделче на годината“

Доста забавен е немският конкурс „ Автомобилно моделче на годината “, който се организира за 33-и път. Тази красива традиция не е изгубила нищо от своята прелест за феновете на дребните автомобилчета. Точно противоположното. Победителите получиха мечтаните титли в Националния авто музей, сбирката Loh в Dietzhölztal.

През юли 2023 година там беше открит нов музей, който предлага същински рог на изобилието от атракции за публиката с над 150 автомобила от най-голям клас от разнообразни столетия. Колекцията е отворена за обществеността и отдава респект на пионерския дух на автомобилните дизайнери. Проучване измежду почитателите на автомоделчетата, извършено сред юни и септември 2023 г е основата на която се дефинират тазгодишните претенденти в състезанието „ Модели на годината “.

Интересът към миниатюрите даже по време на рецесия остава неразрушен и желанието да се харчат пари за модели коли остава високо. Любителите харчат приблизително 2319,44 евро годишно за своето занимание и това изяснява високата непоклатимост в колекторската зона. Забелязва се и видимо нарастване спрямо миналата година.

Тазгодишният конкурс за модели на транспортни средства беше с избор в общо 28 категории. Размерите на огромните фантазии в дребен мащаб тази година варираха от модел на железопътна линия в мащаб 1:87 до размер 1:8.

Ценовият диапазон за печелившите претенденти стартира от 11,90 евро за Porsche 911 (992) от Schuco в 1:87 и приключва с комплекта 1:8 на именитият Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut от Le Grand за 1198 евро. Миниатюрите са направени от пластмаса, лят под налягане цинк или пластмаса.

Моделите на класическите ретро коли се бориха с тези на най-модерните супер спортни коли за първите награди. Кандидатите идват от занимание областите колекциониране на подготвени модели, създаване на модели и радиоуправляеми RC миниатюри, както и слот надпревари, т.е положителната остаряла автомобилна писта, която към този момент може да се употребява и за дрифт с цифрова технология.

Тази година спортните и спортните коли постоянно бяха преди всичко за читателското жури. Porsche означи хеттрик и печели купата най-хубава автомобилна марка за трети следващ път в моделния бранш.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР