Доста е трудно да заспим през тези летни нощи. Често

...
Доста е трудно да заспим през тези летни нощи. Често
Коментари Харесай

Често ли сте жадни посред нощ? Това е причината и решението

Доста е мъчно да заспим през тези летни нощи. Често се разсънваме измежду нощ в локва от пот, с уста, която се усеща суха като пустиня. Дори да изпием огромна чаша вода преди лягане, чувството за жадност измежду нощ наподобява неизбежно. Но знаете ли каква е повода за това?

През нощта

Особено досадно е да се разсъните измежду нощ, да станете, с цел да си сипете чаша вода и по-късно да се опитате да заспите още веднъж. Не е изненада, че чувството за жадност измежду нощ е обвързвано с неналичието на хидратация. И въпреки всичко може да има няколко разнообразни аргументи, заради които се чувствате толкоз жадни. За начало си припомнете добре какъв брой чаши вода в действителност сте изпили през целия ден. Наистина ли сте пили осем чаши вода? Или в реалност бяха с няколко по-малко?

Кофеин

Вероятно сте пили осем чаши денем, само че дали всички тези чаши бяха с вода? Предполагаме, че броите и подсладени газирани питиета, кафе и чай. Но тъкмо съставките, които се съдържат в тези питиета, не хидратират задоволително тялото. Освен това кофеинът в кафето ви кара да посещавате тоалетната по-често, заради което се дехидратирате по-бързо. И по този начин, пиете ли доста кафе денем? Тогава има по-голям късмет да се разсъните жадни измежду нощ.
 Спите повече по време на отпуска? Оказва се, че не е доста добре за вас Спите повече по време на отпуска? Оказва се, че не е доста добре за вас
Първото, за което си мислим, щом наближи времето за отпуск е, че ще си отспим. До скоро в Япония годишния отпуск беше единствено пет дни в го...

Солени или пикантни ястия

Не единствено това, което пиете денем, въздейства на жаждата ви през нощта. Това, което ядете, също може да окаже въздействие. Например, яли ли сте пикантна или доста солена храна? В подобен случай тялото ви ще продължи да изгаря тази храна през нощта, което в някои случаи може да аргументи киселини. Имате ли киселини постоянно през нощта? Това може да е знак, че сте се разболели от грип, или в най-лошия случай може да е симптом на диабет. Киселините не престават ли и постоянно ли се събуждате през нощта с жадност? В този случай би било рационално да посетите вашия доктор.

Решения

Добро решение при нощна жадност е да пиете задоволително денем и да избягвате солените храни, доколкото можете. Няколко огромни чаши вода или чай без кофеин могат да създадат чудеса за вашия първокласен нощен сън. Също по този начин се пригответе, като поставите огромна чаша вода на нощното си шкафче преди лягане. Това ще ви спести ставането до кухнята или банята, с цел да напълните чашата си и това може да ви помогне да заспите по-бързо откакто изпиете водата, с цел да утолите жаждата си.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР