ДОСТ са инструмент на опити за чужда инвазия и сепаратизъм

...
ДОСТ са инструмент на опити за чужда инвазия и сепаратизъм
Коментари Харесай

Джамбазки: ДОСТ са инструмент на опити за чужда инвазия и сепаратизъм у нас

ДОСТ са инструмент на опити за непозната инвазия и фракционизъм у нас. Няма никакви законови учредения за искане на признание на турско малцинство в България, като Конституцията ясно рамкира тематиката.
Това сподели евродепутатът Ангел Джамбазки във връзка настояването на водача на партията Лютви Местан да бъде публично прието съществуването на турско малцинство у нас.
“В Конституцията на България от 1990 година написа, че България е единна страна и не се позволяват никакви самостоятелни образования. Единна значи унитарна и няма никакви национални малцинства на територията на страната. Първо, тъй като национални малцинства е термин, който не е интернационално избран. Много ясно е записано в идващите текстове на Конституцията, че произходът на всеки български жител не може да бъде нито съображение за права, нито за привилегии “, добави Джамбазки, представен от Фокус.
Ангел Джамбазки разяснява още, че всички останали малцинствени групи у нас са сполучливо интегрирани без да имат привилегии. " За да не се стига до последствията на малцинствените проблеми, присъщи за други Балкански страни, е значимо въздействието на Анкара в изборите у нас да бъде лимитирано ", сподели още евродепутатът.
По думите му това може да стане посредством понижаване на изборните секции в Турция, с цел да не се стига до ескалиране в циганските махали и да бъдат лимитирани сепаратистките трибуни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР