Доскорошният втори в йерархията в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред

...
Доскорошният втори в йерархията в ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред
Коментари Харесай

Цветанов: Веско Маринов е много ранима душа


Доскорошният втори в йерархията в ГЕРБ Цветан Цветанов разяснява пред Би Ти Ви (bTV) оставката си, връзките си с Бойко Борисов и съобщи, че се гордее с Веско Маринов.

„ Няма да кажа неприятна дума за Борисов, 18 години сме работили дружно.

Всичко, което се изприказва и оценките, които даде министър председателят – това е негово право. Аз ще ги оставя без коментар, тъй като за тези 40 дни бях правилен, предан и не споделих нито една дума. Аз считам, че когато 18 години си бил с един човек, по-добре е да запазиш самообладание, да бъдеш спокоен и убеден в това, което си направил и си взел като решение”, сподели Цветанов.

За казаното през вчерашния ден от Борисов, че не желае към този момент Веселин Маринов да пее на деянията на ГЕРБ, Цветанов съобщи: „ Аз се гордея с Веско Маринов. Запознах се с него, когато бях кмет в Столична община. Той е доста ранима душа, само че в случай че не е с тези си качества, нямаше да бъде Веско Маринов”.

Попитан какво от казаното от премиера го е наранило, той отговори: „ Нищо, тъй като за мен това е нещо, което аз не съм го виждал през всичките години. Това е неговото държание и оценка и аз ще се съобразя с нея, няма да я разясня. Мисля, че хората са тези, които ще дадат оценка, нито аз, нито той”.

Относно решението да подаде оставка от всички постове, Цветанов сподели: „ Аз съм взел това решение, размишлявайки над 40 дни. Това е мое решение. Това беше третият вид, който предложи Борисов – да остана в партията, да работя в нея, само че

да нямам никакви контакти и изяви по какъвто и да било мотив. Според вас това редно ли е, обикновено ли е

за един човек, който през всичките тези 13 години е работил за структурирането и основаването на ГЕРБ”.

„ Идва един миг, в който единият споделя, че към този момент не си необходим. Аз това нещо го чувствам във времето, когато сме водили тези диалози – вторник и четвъртък. Усещам, че има съмнение, което е съществувало до момента. По-добре да предприемеш една стъпка и да вървиш напред”, изясни той.

Цветанов акцентира: „ Борисов е в правото си да приказва каквото си желае, само че въпреки всичко и аз имам права и мога да приказвам това, което аз преценява за належащо. Аз неприятна дума за Борисов няма да кажа, аз няма да се трансформира в тези, които излизат и стартират да хулят. Аз мога да разясня политически решения, които за мен са били неверни или ще бъдат неверни. Все отново съм редови член на партията, който ще може да показва мнението си”.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР