Доскоро запазена територия за банките и застрахователите, днес в сектора

...
Доскоро запазена територия за банките и застрахователите, днес в сектора
Коментари Харесай

Klear предизвиква банките

Доскоро непокътната територия за банките и застрахователите, през днешния ден в бранша на финансите навлизат и работят напълно нови модели и компании. Финтех фирмите направиха преводите на пари и разплащанията евтини, бързи и занимателни, разрушиха монопола на огромните борсови търговци, премахвайки комисионите. А учредената през 2015 година от Лоик льо Пишу и Лукаш Лукашевски финтех платформа дава опция за осъществяване на рентабилност от закупуването на дялове от заеми от прайм сегмента.

е образец за класическа p2p платформа. От една страна, p2p фирмите разрешават на вложителите да изградят портфейл от разнообразни заеми, в които да вложат средствата си съгласно определената от тях рискова тактика и търсената рентабилност, а от друга - отпускат финансиране на търсещите средства след преценка на кредитния риск. С други думи - Peer-to-peer кредитирането е шерване на финансов запас от човек към човек, което заобикаля банката като медиатор. То разрешава да се реализиран по-добри лихвени условия за кредитополучателите и по-добра рентабилност за вложителите - според от определената рискова тактика и това до каква степен интензивно управлявате портфейла си.

На фона на нулевите лихви по депозити, риска пред акциите и световната стопанска система платформата за споделено кредитиране се оказва атрактивен вид. Средната рентабилност на платформата от основаването й до през днешния ден е към 6%.
Началото
е учредена през 2015 година от Лоик льо Пишу и Лукаш Лукашевски, двама високопоставени банкови чиновници, които напущат добре платената си работа, с цел да основат една етична и обективна опция в областта на персоналното кредитиране и вложение. Компанията работи в България от 2016 година
Целта на основателите е да бъде етичният иноватор в света на финансите, като се стреми не просто да трансформира финансовата промишленост, а да я промени към по-добро, заявяват от сдружението. Основната мощ на основателите е експертността в ръководството на кредитния риск - резултат от дълги години процедура в отпущането на заеми и в събиране на просрочени отговорности.
Акционерният капитал на е 3 226 860 лв.. Основателите са основните акционери. От 2019 година немската Varengold Bank също има дял от Klear. През 2021 година фондът за рисков капитал NV3 влага в над 1.5 млн. лв..
Услуги
отпуска потребителски заеми на кредитополучатели с постоянни доказуеми приходи и добра кредитна история, като цената е постоянно по-ниска от тази на банките. Платформата предлага финансиране до 50 000 лева за интервал до 5 години. Финансовите условия включват:

Фиксирана рента и равни месечни вноски. Една такса , дължима при асимилиране на средствата. Без преводи на заплата. Без поръчители. Без такса при предварително погасяване.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Политика 2 Земеделие 3 Вечерни вести 1 Технологии 2 Икономика 3 Свят 1 Политика 2 Енергетика 3 Технологии
Кредитополучателят усвоява отпуснатия заем, само че по едно и също време с това оказва помощ на други хора да получат обективна рентабилност за спестяванията си. Това е по този начин, тъй като 100% от лихвата, която заплаща, отива при вложителите.

не е компания за бързи заеми, макар че кандидатстването е напълно онлайн и утвърденият претендент може да получи парите си даже в границите на същия ден.

се явява опция на банките, защото не се отпускат заеми на хора с неприятна кредитна история, без доказуеми приходи или с доста високо равнище на задлъжнялост.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР