Доскоро във Франция не искаха да повярват, че е възможно

...
Доскоро във Франция не искаха да повярват, че е възможно
Коментари Харесай

ПСЖ няма да се дърпа, пуска Неймар в сделка за €180 млн.

Доскоро във Франция не желаеха да повярват, че е допустимо огромната звезда в Лига 1 и Пари Сен Жермен Неймар да си тръгне. Но най-авторитетният вестник в страната "Екип " е безапелационен, че това е все по-вероятна опция.

Изданието се базира на източници, близки до играча и клуба, съгласно които той към този момент е оповестил на президента Насер ал Хелайфи, че е безапелационен в желанието си да напусне. И тъкмо по тази причина позицията на ПСЖ е, че няма да го държи на мощ, само че ще го продаде единствено при преференциални условия.

За Неймар бяха платени 222 млн. евро на Барселона преди две години. Сега той е на път назад към "Камп Ноу ", само че парижани няма да се навият на сума на договорката по-ниска от равностойността на 180 млн. евро. Точно такава ще е и клаузата за разтрогването на контракта му от 1 януари 2020 година

Каталунците са наясно с тези условия на френския първенец, написа "Мундо Депортиво ". Затова те са склонни да включат двама играчи в прехвърлянето и в случай че е належащо, да доплатят дребна сума. Единият, който към този момент се е навил на размяната, е Филипе Коутиньо. Бразилецът е оценен на 100 млн. евро, тъй че към този момент 60% от цената на договорката е обезпечена.

Очаква се вторият футболист да е желаният от Томас Тухел в Париж полузащитник Иван Ракитич. И до момента в който в Барса го правят оценка на 80 млн. евро, французите са на мнение, че 31-годишният международен вицешампион с Хърватия от 2018 година коства най-много на половина.

Точно тези различия пречат за по-ранното завършване на договорката, само че към този момент и двата клуба гледат в една посока - реализиране на трансфер на Неймар в Барселона. Бразилецът към този момент се е съгласил на персоналните си условия, тъй че остава единствено клубовете да се схванат.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР