Доскоро учените бяха категорични в схващането, че всяка жена търси

...
Доскоро учените бяха категорични в схващането, че всяка жена търси
Коментари Харесай

Жените се влюбват в мъже, които приличат на…

Доскоро учените бяха безапелационни в схващането, че всяка жена търси в бъдещите си сътрудници своя татко. Или изчезналия подобен. Е, нови теории разрушават на пух и прак този факт.

Експерти са провели изследване измежду доброволци в университета в Нюкасъл. 32 дами са били помолени да покажат фотография на своя обичан, както и такава на своя… брат.  След това, учените добавили към получените фотоси снимки на известни персони и техните братя и сестри, които имат сходни черти на лицата с тези, които вземат участие в опита.

Всичките фрагменти са били показани на група от други доброволци, която трябвало да подреди фотосите в следния ред: от тези, които си наподобяват най-вече към тези, които си наподобяват минимум. Хората, участващи в подредбата не са знаели каква е връзката сред лицата от фотосите. Резултатът бил меко казано неочакван за учените. Повечето участници сложили фотографията на брата на дамата до тази на колегата й.

Тамзин Сакстън, професор в университета и наблюдаващ на опита споделя, че на подсъзнателно равнище множеството хора търсят в индивида до себе си качества, които са им познати и са близки до ценностната им система.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР