Досегашният кмет на град Септември Марин Рачев е номинацията на

...
Досегашният кмет на град Септември Марин Рачев е номинацията на
Коментари Харесай

ГЕРБ издига кмета на Септември Марин Рачев за втори мандат

Досегашният кмет на град Септември Марин Рачев е номинацията на партия ГЕРБ и за идващ мандат.

Решението е взето на извършено късно нощес съвещание на общинската конструкция с присъединяване на регионалния ръководител на политическата мощ Найден Шопов и секретаря Гинче Караминова, оповестява Дарик.

Марин Рачев е получил мощна поддръжка от препоръчаните претенденти за кметове на по-малките обитаеми места и общински съветници. Те са сложили изискването, че биха се явили на изборите от листата на ГЕРБ единствено в случай че организацията издигне за общински градоначалник Рачев.

Дадени са и две различни оферти. Председателят на общинската конструкция инж. Атанас Узунов обаче си е направил самоотвод, а националната представителка Даниела Малешкова, която при започване на настоящия мандат беше и зам.-кмет на общината, е събрала едвам няколко гласа. Въпреки това и нейната номинция ще бъде показана пред централното управление на ГЕРБ, което има последната дума.

Припомняме, че през 2015 година Марин Рачев завоюва първия си мандат с поддръжката на ГЕРБ. Името на предприемача бе забъркано в няколко огромни абсурда. Срещу него се водят редица каузи и по обвинявания в злоупотреби с публични средства, и в укриване на налози посредством негови компании.

През май получи две години и половина условно за източване на налози, само че апелира присъдата и досега тя не е влезнала в действие. Въпреки това той очевидно се радва на задоволително поддръжка в локалната общественост, а ръководещата партия още веднъж залага на него като кандидат за кметския пост.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР