Досега четирима евродепутати са обявили намерението си да се кандидатират

...
Досега четирима евродепутати са обявили намерението си да се кандидатират
Коментари Харесай

Четирима са кандидатите за нов председател на Европарламента

Досега четирима евродепутати са оповестили желанието си да се кандидатират за ръководител на Европейския парламент . Това са Роберта Мецола (ЕНП, Малта), за която се чака да бъде победител в гласуването ; както и Алис Кунке (Зелени, Швеция), Косма Злотовски (ЕКР, Полша) и Сира Рего (Левите, Испания).

Крайният период за предложение на претенденти за първото гласоподаване изтича в 18.00 ч. през днешния ден българско време.

Европейският парламент ще уважи в понеделник вечер паметта на своя ръководител Давид Сасоли, който умря преди седмица . Във възпоменанието за Сасоли в Страсбург се чака да вземат участие ръководителите на Европейския съвет, на Европейската комисия и на Съвета на Европейски Съюз.

Гласуването на новото управление стартира във вторник и ще продължи в сряда . Председателят на Екологичен потенциал се избира с безусловно болшинство (50 на 100 плюс един) от действителните гласове, подадени с скрито гласоподаване. Гласуването за пръв път ще бъде от разстояние, поради пандемията, се отбелязва в известие на Екологичен потенциал.

Резултатът от първото гласоподаване ще бъде разгласен в 12.00 ч. във вторник. Ако няма определен претендент, същите или други кандидати могат да вземат участие в идващите гласувания. Ако и на третото гласоподаване не бъде определен ръководител, двамата претенденти с най-вече гласове ще вземат участие в четвърто и последно гласоподаване.

Всички изборни длъжности в Екологичен потенциал (председател, заместник-председатели, квестори, ръководители и заместник-председатели на комисии и делегации) се възобновяват на всеки две години и половина - първоначално и по средата на петгодишния мандат на евродепутатите.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР