Досъдебното производство е образувано за това, че на 21 май

...
Досъдебното производство е образувано за това, че на 21 май
Коментари Харесай

Образувано е дело за хулиганство заради червената боя по Дома на Европа в София

Досъдебното произвеждане е формирано за това, че на 21 май година към 15:30 часа са осъществени непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред. Става дума за случая, за който преди няколко дни при протеста  " Поход за мир и неутралитет " в София  постройката на ул. " Г.С. Раковски " беше изцапана с алена багра.

Наблюдаващ прокурор е дал инструкции на органите Министерство на вътрешните работи за дейности за определяне на причинителите, които следва да бъдат подхванати в хода на досъдебното произвеждане. Разследването по случая продължава.

По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че продължава работата за определяне на самоличността на причинителите. При прегледа на записи от видеонаблюдението е открито, че група хора от митинга проведено са хвърляли яйца и пръскали алена багра по постройката, в която се обитават представителството на Европейска комисия и бюрото на Европейския парламент. 

В неделя участници в шествието под надпис " Поход за мир " хвърляха алена багра по Дома на Европа, в който са представителството на Европейската комисия и бюрото на Европейския парламент в София. В митинга се включиха симпатизанти на Българска социалистическа партия и " Възраждане ", както и политици от двете партии.

 В отговор от Европейската комисия, ПП-ДБ и Бойко Борисов излязоха с остри позиции, осъждащи метода на митинг като вандализъм.

В профила си във " Facebook " Бойко Борисов съобщи, че е обезпокоително, че " тази вандалска демонстрация идва в миг на тежки провокации пред България ".

" Продължаваме промяната - Демократична България " дефинира така наречен демонстрации за мир в няколко града в страната в неделя като " срамни " и " защитаващи насилници, агресори, нарушители ". Според тях шествията са били политизирани поради присъединяване в тях на " антибългарската партия " Възраждане ".

" На всички, които имат вяра в лъжата " поход за мир ", би трябвало да е пределно ясно, че с цел да се реализира мир, би трябвало агресорът да бъде спрян, а не един цялостен народ да бъде унищожаван. Това значи агресорът да напусне суверенната територия на Украйна и там да се върне мирът. Ако проруският поход в действителност беше поход за мир, щеше да се организира в Москва... или в Грозни. Червената багра нямаше да е по представителството на Европейската комисия, която пази мира, а по представителството на страната, която води войната ", обявиха от " Продължаваме промяната - Демократична България ".

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола също осъди в обява в " Туитър " похищението против Дома на Европа в София като написа:

" Сградата, в която се обитава Бюрото за връзка на Европейския парламент в София, беше взета под прицел от вандали, недоволни от позицията ни в поддръжка на Украйна. Ще я почистим. Нашата поддръжка за Украйна ще става все по-силна. Нашият глас, осъдителен нашествието на Русия, ще става все по-силен. #СлаваНаУкраина ".

От Министерството на външнните работи също обявиха, че осъждат похищението против постройката.

В отговор водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, че с вчерашния митинг са създали следващата крачка по пътя, водещ ни към освобождението на страната ни от непознатите зависимости и обвързаности.

" България още веднъж ще бъде свободна и самостоятелна. И нито ГЕРБ, нито патериците им Политическа партия и Доносническа България, нито която и да е от другите американски метастази в страната ни ще спре този необратим развой! С вчерашния митинг направихме следващата крачка по пътя, водещ ни към освобождението на страната ни от непознатите зависимости и обвързаности ", написа в профила си във фейскбук водачът на " Възраждане " Костадин Костанидон.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР