Досъдебно производство и следствено дело е образувано срещу лекарите от

...
Досъдебно производство и следствено дело е образувано срещу лекарите от
Коментари Харесай

Разследват лекарите от МБАЛ „Св. Мина“, съобщили за 84-годишната жена с коронавирус

Досъдебно произвеждане и следствено дело е формирано против лекарите от МБАЛ " Св. Мина ", оповестили, че 84-годишна жена, която умря от пневмония, е инфектирана с ковид.

Това заяви задиректорът на ОД на МВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Досъдебното произвеждане против двамата лекари от болничното заведение е формирано за това, че са изнесли погрешни данни посредством медиите и посредством тях са предали заблуждаващи знаци за паника.

Припомняме, че двамата излязоха в живи включвания пред медиите и осведомиха, че здравното заведение няма подготовка да поеме заболели от ковид, липсват защитни средства и съоръжение, както и че част от личния състав е напуснал затова. 

Властите се самосезирали и двамата били извикани да дадат пояснения в Икономическа полиция. Те са предизвестени с протокол по Закона за Министерство на вътрешните работи, а от болничното заведение е изискана информация и предстоят разпити на още очевидци.

Следственото дело пък е за причиняване на гибел по несъобразителност,  в резултат на немарливо осъществяване на правно регламентирана активност, представляваща източник на нараснала заплаха. Както вече  DarikNews заяви окръжната прокуратура под тепетата се е самосезирала за случая с 84-годишната жена, която умря на 14 март . По-рано през днешния ден стана ясно, че по случая е назначено здравно проучване, което е потвърдило, че тя не е била инфектирана с ковид. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР