Дортмунд се надяват да избегнат Ливърпул на осминафиналитеОтборът на Борусия

...
Дортмунд се надяват да избегнат Ливърпул на осминафиналитеОтборът на Борусия
Коментари Харесай

Дортмунд се надяват да избегнат Ливърпул на осминафиналите

Дортмунд се надяват да избегнат Ливърпул на осминафиналите
Отборът на Борусия Дортмунд се надява да избегне някогашния ментор на,,жълто-черните “ Юрген Клоп и неговия Ливърпул на осминафиналите в Шампионската лига. Мърсисайдци се класираха за елиминационната фаза на шампионата след триумф с 1:0 над Наполи в съдбоносен конфликт от груповата фаза. Единствено попадение в срещата осъществя Мохамед Салах, а вратарят Алисон Бекер направи ослепително избавяне в заключителните минути, с цел да подсигурява продължаването на,,червените “ напред.

,,Не би трябвало да се срещаме с Ливърпул на осминафинал “, отговори изпълнителният шеф на Борусия Ханс-Йоаким Вацке на въпрос дали желае отборът да се изправи против Ливърпул.,,Жълто-черните “ приключиха преди всичко в своята група след победа с 2:0 като посетител на Монако, а двата гола бяха осъществени от Рафаел Герейро. От тима упорстват, че мърсисайдци ще са извънредно неуместен съперник за премахване, а Юрген Клоп е добре прочут в Дортмунд, откакто донесе на два пъти шампионската купа в Бундеслигата за състава в поредни години през 2011 и 2012.

,,Ливърпул? Това ще бъде тежък чоп, само че против който и да се надигнем, ще бъде с напрежение и мъчно “, съобщи капитанът на,,жълто-черните “ в мача с,,монегаските “ Марио Гьотце. Клоп към този момент се завърна на,,Сигнал Идуна Парк “, когато Ливърпул приключи при тъждество 1:1 като посетител, а в следствие завоюва извънредно трагичния реванш на,,Анфийлд “ с 4:3 на четвъртфиналите на Лига Европа, откакто изоставаха с 1:3. В следствие,,червените “ доближиха финала на конкуренцията през сезон 2015-16, където позволиха проваляне с 1:3 от Севиля.

За осминафиналите в тазгодишното издание на Шампионската лига присъединяване към този момент си осигуриха Барселона, ПСЖ, Порто и Реал Мадрид като първи в своите групи. Към тях се причислиха Ливърпул, Тотнъм и Рома като най-хубави втори. Освен тези три състава, евентуални противници на Дортмунд за място на четвъртфиналите са Аякс, Шахтьор Донецк или Лион, Манчестър Юнайтед или Ювентус. Жребият за осминафиналите ще бъде теглен на 17 декември от 13:00 часа. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР