Дори звукът от малките скърцащи зъбки да ви се струва

...
Дори звукът от малките скърцащи зъбки да ви се струва
Коментари Харесай

Нормално ли е скърцането със зъби при децата

Дори звукът от дребните скърцащи зъбки да ви се коства обезпокоителен, би трябвало да знаете, че в действителност това е много постоянно срещано събитие при по-малките деца, изключително до момента в който спят.

„ Около половината от малчуганите, с които се срещам, скърцат със зъби през нощта “, споделя Самер Хакиме, детски ортодонт от Портланд, Орегон.

Коя е повода да се случва това

Докато скърцането при възрастните нормално е несъзнателен отговор на натрупалия се стрес, при децата то може да е по една от следните две аргументи:

Млечните зъби са по-плоски от непрекъснатите, затова захапката не е подредена правилно;

Или просто детето желае да опознае по-добре новопоникналите си зъби.

Защо се случва най-вече по време на сън

Въпреки че не знаем за какво този табиет нормално се случва по време на сън, специалистите считат, че евентуалната причина е, тъй като тогава децата губят надзор над мускулите в устата си.

„ Няма какво толкоз да извършите, с цел да спрете този табиет “, поучава доктор Хакиме. Той не предлага да се употребява нощен предпазител, до момента в който не се появят всички непрекъснати зъби.

Но не се безпокойте! Няма заплаха скърцането със зъби да аргументи трайни увреждания и множеството деца го израстват с времето.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР