Дори в т. н. натурална козметика по-големият процент от съдържанието

...
Дори в т. н. натурална козметика по-големият процент от съдържанието
Коментари Харесай

Домашни маски с хума

Дори в т. н. натурална козметика по-големият % от наличието се пада не на естествените артикули, а на съмнителни химикали. За разлика от тях разкрасяващите средства вид „ направи си самичък ” са с изцяло транспарантен и „ зелен ” генезис. На всичкото от горната страна ще ви костват в пъти по-малко.

Домашната козметика обаче има един значителен минус – не всичко можете да си забъркате сама, да вземем за пример кремове, дездоранти и доста други остават недостъпна територия. Затова пък в областта на маските можете да се развихрите с цялостна мощ, изключително тези на основата на. Те даже са по-ефективни от фабричните си събратя, тъй като глината е артикул, който не се нуждае от специфична обработка, само че приготвена от вас няма да съдържа обилие от консерванти, емулгатори и ароматизатори и прочие.

Как да потребление та за козметичните си маски:
Приготвяйте глинената си маска в дървена, керамична или стъклена купичка. Металните съдове и принадлежности са напълно несъответствуващи, тъй като влизат в химична реакция с множеството микроелементи. Резултатът може да бъде непредвидим.

Приготвяйте маската директно преди приложимост, като разбърквайте всички съставки от рецептата на хомогенна примес.

Нанасяйте маските на постоянен пласт по лицето като избягвате местата, където кожата е доста фина – околоочния силует и зоната към устните.

Не използвайте та за измиване и поддържане на боядисана коса, тъй като ще отстрани цвета й. Обратното – правете си маски с два пъти седмично, в случай че желаете да върнете бързо естествения си цвят.

Никога не оставяйте маската да изсъхне на лицето ви, тъй като ще дехидратира кожата ви. След като измиете та с топла вода, нанесете на лицето си овлажняващ крем.

А ето и нашите съответни оферти за разкрасяващи маски с:

Маска за мазна кожа: 3 с. л. зелена, 2 с. л. лимонен сок, 2 капки етерично масло от салвия, 2 капки етерично масло от грейпфрут. Зелената почиства порите в огромна дълбочина. Това деяние се укрепва от маслото от грейпфрут. Минералът цинк в глината и маслото от салвия имат себорегулиращ резултат. Лимоновият сок стяга порите и има изглаждащо деяние.

Маска за акнеична кожа: I вид – 2 с. л. зелена, 1 с. л. бирена квас, няколко капки вода за достигането на еднородна консистенция. Зелената глина почиства кожата в дълбочина и отпушва порите. Бирената квас. с благосъстоянието си на витамини от група В и дрожди, има пречистващо и противовъзпалително деяние.

II вид – 3.с.л. зелена, 2.с. л. лимонен сок, 4 капки етерично масло от чаено дърво. Тази маска е изключително подобаваща за т. н. бактериално акне, защото маслото от чаено дърво работи като натурален антибиотик.

Маска за естествена кожа: 3 с. л. бяла, 2.с. л. кисело мляко, 2-3 капки етерично масло от роза или здравец. Бялата нежно почиства и регенерира кожата, без да я изсушава. Киселото мляко омекотява и избистря тена, а етеричното масло от роза или здравец хидратира.

Маска за суха кожа: 2. с. л. бяла, 2 с. л. зехтин или бадемово масло, няколко капки розова вода за приемане на хомогенна примес. Бялата глина регенерира кожата, а натуралните масла я подхранват в дълбочина. Розовата вода омекотява.

Маска за изтощена и повяхнала кожа: 3.с. л. алена, 2 с. л. прясноизцеден портокалов сок, 4 капки етерично масло от канела. Червената и маслото от канела подтикват кръвообращението и усъвършенстват тена. Портокаловият сок нежно ексфолира и зарежда кожата с вит. С за повече искра. Тази маска укрепва и капилярите.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР