Дори Конституционният съд да отмени някои разпоредби, това няма съществено

...
Дори Конституционният съд да отмени някои разпоредби, това няма съществено
Коментари Харесай

Денков: Промените в Конституцията са само началото

Дори Конституционният съд да анулира някои разпореждания, това няма значително да промени правосъдната промяна. Така министър-председателят Николай Денков отговори на решението на президента да сезира съда след измененията на главния закон. И напомни, че това е единствено първата част на промяната.

Тази промяна е нужна , това беше обяснено толкоз ясно, че не знам за какво продължаваме още веднъж да разяснява това, че съдът би трябвало да бъде самостоятелен, че прокуратурата би трябвало да носи отчетност, че би трябвало да има механизми, които да управляват основния прокурор “, съобщи министър председателят.

„ Емоциите, които някой се пробва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да напомня също по този начин, че текстовете, които бяха признати, са съветвани с Венецианската комисия, значително са предложени от Венецианската комисия като разновидности, тъй че ние сме приели някои разновидности “, сподели Денков.

Премиерът акцентира, че България е наказана над 10 пъти за това, че няма надзор върху основния прокурор.

„ Ако болката е във връзка с измененията за служебното държавно управление , тъй като това също се появява като тематика, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не би трябвало да оставя еднолична власт, която в дълги интервали от време да няма парламентарен надзор “, изясни той и добави, че не вижда кой би могъл да възрази против това.

Премиерът означи, че счита, че конституционните промени са потребни и това е единствено началото на процеса и той стартира по верния метод. „ Ако Конституционният съд анулира нещо, съгласно него това ще са един или два детайла, които няма да са основни и няма да докара до основни промени.

Денков заяви, че регионалният шеф на София приготвя обжалване за решенето на съда да спре демонтирането на Паметника на руската войска . Той показа, че е видял изложените причини и те са задоволително ясни. „ Оспорва се както допустимостта на съответното искане, по този начин и всъщност решението на първа инстанция “, сподели още министър председателят, представен от БГНЕС.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР