Дори и да звучи донякъде обидно истината е, че вашето

...
Дори и да звучи донякъде обидно истината е, че вашето
Коментари Харесай

Едно доказателство за еволюцията в тялото ви

Дори и да звучи ненапълно обидно истината е, че вашето тяло е самобитен музей, където изобилства с антични следи от неща, които през днешния ден изобщо не ви трябват. От мъдреците до странния метод, по който единствено малко на брой избраници могат да мърдат ушите си, огромна част от това, което ни прави хора, е завещание от нашите най-древни предшественици – животните, и което им е било належащо за оцеляване. Много от странните останки са останали по една доста просто, само че значима еволюционна причина – тъй като просто не е коствал доста от еволюционна позиция да участват, а в някакъв смисъл еволюционното им отпадане е щяло да коства повече от оставането им.

Но в този момент вие може образно да ревизирате тази обстановка като извършите дребен “ръчен ” опит. Протегнете ръката си напред и допрете палеца и кутрето си. Виждате ли по какъв начин изпъква едно сухожили в средата на ръката, което до доскоро беше изцяло прикрито под кожата? Е, в случай че го виждате, сте като 85% от хората. А в случай че не го виждате сте един от 15% щастливците, при които то е отпаднало по еволюционни аргументи.

Това сухожилие се свързва с мускула palmaris longus само че действително няма никаква действителна причина да продължава да стои там. Изследователите са открили, че съществуването на този мускул не дава никакво еволюционно преимущество и в действителност сухожилието е толкоз ненужно, че пластичните хирурзи постоянно го взимат за реконструкции на други места в тялото.

Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР