Дори да си по-силен, трябва да запазиш достойнството на другия.

...
Дори да си по-силен, трябва да запазиш достойнството на другия.
Коментари Харесай

Росен Стоянов: Влезеш ли във властта, нещата са малко по-различни и сложни

„ Дори да си по-силен, би трябвало да запазиш достолепието на другия. Дори да си по-силен до степен да го победиш, би трябвало да му дадеш опция за безвреден излаз, тъй като другояче той ще се радикализира до степен, в която ще хвърли всичко и ще завърши ”, съобщи преподавателят по „ Политически връзки ” в Нов български университет проф. доктор Росен Стоянов.

„ Случва се конфликт на политическия прагматизъм, с желанието на някого да вкара оня, който упреква във всички черни грехове, в упражняване на народна власт и в промени, които да доведат най-малкото да бъде упрекнат същият, който им е необходим през днешния ден за поддръжка. Това бих нарекъл политически наивизъм ”, съобщи професорът.

„ Независимо от това, че някой пристигна с хрумвания за смяна, те бяха комуникирани първоначално, като отхвърлят всичко остаряло, като желаят да развиват, надграждат и модернизират, като желаят да основат една Бяла книга и да търсят отговорност. Дотук всичко е наред. В момента, в който обаче влезеш във властта, се оказва, че на процедура нещата са малко по-различни и комплицирани и сигурно не всеки път зависещи единствено от теб ”, акцентира той в ефира на Нова тв.

„ Липсата на опит в областта на българската политическа среда и претенцията за обучение на равнище тапия в бизнес средата, в един миг се оказаха неприятен консултант ”, сподели още проф. Стоянов.

Според него би трябвало договарящите страни да се съобразят с ответната, тъй като са равни. „ И в случай че решението е не водачът да води договарянията, то би трябвало да го одобряват ”, добави преподавателят по „ Политически връзки ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР