Дори да се окаже технологично възможно човечеството да изпрати хора

...
Дори да се окаже технологично възможно човечеството да изпрати хора
Коментари Харесай

За да оцелеем на Марс ще трябва генетично да променим телата си

Дори да се окаже софтуерно допустимо човечеството да изпрати хора на Марс в границите на идващите едно или две десетилетия, способни ли сме в действителност, физически и психически, да оставим Земята и да колонизираме Червената Планета?

Според когнитивния академик Конрад Сочик от Университета за Информация и Технология в Полша – безусловно не!

Според него едногодишните Марсови симулации-тренировки на Земята и даже дълготрайните престои на Международната Космическа Станция не могат да приготвят астронавтите за провокациите на Марс.

“Ние не може да симулираме същите физически и условия на средата на Марс, като да вземем за пример Марсианската микрогравитация или продължителното излагане на радиация, ” изяснява той.

“В резулат на това, ние не можем да предскажем физическите и биологичните резултати от нескончаем престой на хора на Марс. ”

“Човешкото тяло и разум са се развили и са се приспособили за оцеляване на Земята. Именно по тази причина някои характерни физиологически и психически провокации на Марс, както по време на пътуването до там по този начин и по време на престоя, ще се окажат прекомерно сложни за оцеляването на хората. ”

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР