Допуснати са съществени пропуски и нарушения при реакцията на полицията

...
Допуснати са съществени пропуски и нарушения при реакцията на полицията
Коментари Харесай

Проверката приключи! Наказват полицейски шефове заради убийството на Митко от Цалапица

Допуснати са основни пропуски и нарушавания при реакцията на полицията след убийството в Цалапица. Това сподели инспекцията, разпоредена от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов на 2 август, чийто резултати бяха оповестени през днешния ден. Именно поради тези пропуски откритият като причинител е напуснал страната. Проверяващата комисия не е разкрила данни за прикриване на случая или прояви на защита по отношение на двама братя, съпричастни към закононарушението.
Прочетете още
Констатирано е  недобро взаимоотношение на районното ръководство с ОДМВР – Пловдив и районно управление (на МВР) – Стамболийски, както и липса на организация за реализиране на издирвателната активност.

Във връзка с инспекцията са формирани няколко дисциплинарни производства. Едното, от което е против някогашния шеф на ОДМВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов, завършило с издаването на заповед за налагане на дисциплинарно наказване " уволняване " за тежко нарушаване на служебната дисциплинираност.

Дисциплинарно произвеждане е стартирано и  срещу гл. контрольор Ангел Керпиев – шеф на районно управление (на МВР) – Стамболийски. То е  приключило с издаването на заповед за дисциплинарно наказване " уволняване " за " действия, несъвместими с етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, с които се уронва престижа на службата ".

Срещу контрольор Дамян Капов също, който е бил в група " Криминална полиция " към районно управление (на МВР) – Стамболийски при ОДМВР – Пловдив, за което се планува налагане на дисциплинарно наказване " уволняване " за " действия, несъвместими с етичните правила за държание на държавните чиновници в Министерство на вътрешните работи, уронващи престижа на службата ". Служителят краткотрайно е отхвърлен от служба. Срокът на производството е до 25 декември.

Припомняме, че от през вчерашния ден районното в Стамболийски е управлявано от основен контрольор Венелин Костов, който досега ръководеше Трето РПУ в Пловдив.

До тук се стигна откакто поданици на Цалапица непрекъснато организираха  митинги след убийството на 24-годишния Димитър Малинов в края на юли. Жителите упрекнаха полицията в Стамболийски и досегашният шеф Ангел Керпиев.Към момента двамата близнаци, които са обвинени като помагачи в убийството са с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “, а по информация на TrafficNews от ареста са преведени в пловдивския затвор. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото.  

Припомняме, че в 1-ва част на следствието на  бе показана хорнологията на жестокото ликвидиране, а тази неделя, очаквайте 2-ра част.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР