Допусна се една грешка в управлението на кризата с коронавируса,

...
Допусна се една грешка в управлението на кризата с коронавируса,
Коментари Харесай

Д-р Миндов: Заради домашното тестуване губим контрола

 " Допусна се една неточност в ръководството на рецесията с ковид, а точно – пуснаха се проби за домашна приложимост. Много хора си вършат проби, те излизат позитивни и хората се укриват. Някои се самоизолират, а други вървят на работа и разнасят болестта “.

Това сподели в " Тази заран “ доктор Георги Миндов, ръководител на Националното съдружие на софийските общопрактикуващи лекари.

Според него сходно нещо не е трябвало да се случва и всеки тест е трябвало да се прави в лечебно заведение, което да пуска бързо уведомление, контактните хора да се търсят и да бъдат изолирани.

" Не може под никаква форма проби да бъдат за домашна приложимост, в случай че би трябвало да се наложи карантина “, безапелационен бе Миндов.

" Заради домашното тестуване губим контрола и не можем да хванем всички заболели “, добави той.

По отношение на изборите доктор Миндов сподели, че нещото, което го е тормозило, е било дългото очакване на хората от СИК в рейсовете.

" В малко затворено пространство един да има с инкубационен интервал или да е безсимптомен притежател, бъдете сигурни, че тези хора ще бъдат инфектирани. До края на седмицата нека да не се разболеят “, разяснява доктор Георги Миндов.

На въпрос ще бъде ли поискана такса от персоналния доктор за издаването на документ за имунизация той изясни:

" Ако лечебното заведение е оповестило това в ценоразпис и има такава образувана цена, вие ще заплатите таксата, ще ви бъде публикуван касов бон, ние ще платим налозите. Редно е всеки център, който прави имунизацията, той да издава гратис документа. Това е административна услуга, ние работа на различен няма да вършим. Който взима финансирането, той да си свърши работата. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР