Допреди няколко години романтичните връзки задължително се характеризираха с моногамност

...
Допреди няколко години романтичните връзки задължително се характеризираха с моногамност
Коментари Харесай

Всичко за взаимоотношенията: Отворена връзка и нейните правила

Допреди няколко години сантименталните връзки наложително се характеризираха с моногамност и изключителност сред двамата сътрудници. Поне на хартия. Единственият метод някой да преживее ново любовно прекарване беше изневярата, която най-често водеше до разлъка.
Тъй като през последните години мъжете и дамите поддържат връзка от ден на ден и повече с други хора, на работа, на обществени събития или даже посредством обществените мрежи, концепцията за изключителност за някои стартира да става все по-трудна.
Прочетете още
С всеобщите разводи и раздяли мнозина се пробват да запазят връзката си, като тестват нови правила. От друга страна, всички, които усещат обвързването да ги задушава, само че не желаят да останат изцяло сами, се пробват да намерят идеалната опция. И по този начин отворената връзка все по-често се възприема за нещо обикновено, като доста двойки я избират пред обичайна. Замислих се по тематиката, защото сходен вид взаимоотношения са в прорез с моите полезности и морални устои, само че ми се наложи чисто професионално да погледна нещата от друг ъгъл.

Какво е свободна връзка в този подтекст?

В свободната връзка няма ангажимент за моногамия. Всеки сътрудник е свободен да прави каквото си желае в живота си, без да се постанова да дава пояснение. Разбира се, фактът, че има безспорна сантиментална самостоятелност и независимост сред двамата сътрудници, не значи, че същото важи и за възприятията. Отворената връзка не значи " празна " връзка. Двамата сътрудници може да се обичат, само че може и да имат сантиментални връзки с други хора. Изненадващо има двойки, които, макар че са избрали най-свободното измерение във връзката си, любовта, която ги свързва, наподобява мощна и същинска. Точно такава двойка пристигна за консултация и предизвика размислите ми.

На доктрина никой не чака с неспокойствие изневярата, когато стартира нова връзка. Но с изкушенията, които непрестанно се умножават там, за жалост, наподобява, че много постоянно двойките не могат да устоят на свежото и особеното, което им се предлага. От друга страна, много постоянно и до момента в който двамата сътрудници се обичат, половото отчаяние унищожава връзката им. И да не забравяме всички тези, за които мисълта да имат еднакъв сантиментален сътрудник до края на живота си е просто мъчителна. Във всички горепосочени случаи свободната връзка може да наподобява като най-подходящия вид.

Освен това условията на актуалното общество принуждават хората да живеят с темпове, които може да не разрешават обичайната връзка. Напрежението на работата и стресът в всекидневието вършат обвързването с всичко, което постанова, да наподобява доста мъчно в очите на младежите, което прави избора на по-свободно измерение еднопосочна улица.

Много двойки, участващи в отворени връзки, споделят, че са по-щастливи и обичат колегата си доста повече, тъй като резервират най-хубавото от двата свята, прочувствена сигурност и нови любовни прекарвания.

Нека си признаем, отворените връзки наподобяват като доста вълнуваща и изкушаваща концепция. Но всякога, когато вършиме секс с някой различен, вашият сътрудник може да прави същото. Можеш ли да се оправиш? Повечето хора желаят да вършат секс отвън връзката, само че не могат да си показват колегата си с някой различен. Ако сте един от тях, тогава отворената връзка несъмнено не е за вас.

Отворената връзка може да бъде сполучлива за някои двойки, само че не за всички. В доста случаи единствено единият сътрудник желае да има сантиментални прекарвания отвън връзката и се пробва да убеди колегата си, че инцидентната връзка е най-хубавият път напред. Но не става по този начин. Не можете просто да убедите колегата си в открита връзка. Отворените връзки са за двойки, които схващат, че това положение е най-подходящо и за двамата. Те не просто търсят опрощение да вършат секс с някой различен, нито принуждават колегата си да го одобри. 

Свободната връзка може да бъде по-болезнена от изневярата, в случай че не сте подготвени за нея. Мисълта, че вашият сътрудник има други полови сътрудници, до момента в който вие седите у дома, може да бъде мъчителна. Така че, в случай че в действителност не го желаете, по-добре го избягвайте.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР