Допълнителни средства в размер на 1 940 000 лева за

...
Допълнителни средства в размер на 1 940 000 лева за
Коментари Харесай

Правителството одобри над 1,9 млн. лв. допълнителни средства за библиотеката на УНСС

Допълнителни средства в размер на 1 940 000 лв. за библиотеката на Университета за национално и международно стопанство са утвърдени на съвещание на Министерски съвет на 21 декември 2022 година Допълнителният тансфер е посредством бюджета на Министерство на образованието и науката и е за главен ремонт и за внедряване на модерни технологии за разчистване и предпазване на книжните единици, както и за по-добро и съвременно обслужване на ползвателите, оповестяват от образователното заведение.

„ За нас това е извънредно скъпа и навременна поддръжка. Радостни сме, че държавното управление обърна особено внимание на потребностите на УНСС в предколедното си съвещание. Библиотеката на УНСС съхранява извънредно скъп списък и незабавно се нуждае от главен ремонт на хранилищата, които са под кота „ О “ и са непрестанно влажни. Също по този начин е належащо да се подобрят изискванията, да се  предоставят съвременни услуги за всички студенти и преподаватели, да се изградят кътове за обществена връзка “, сподели ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров.

Библиотеката е ситуирана в пространства, които не са ремонтирани от години. Книгите са подредени на морално остарели стелажи и не дават отговор на актуалните условия за функционалност.

Мястото за обслужващите гишета е малко и заради това е нефункционално. Няма и уместно място за осъществяване на групови занимания на студенти, министър председатели на книги, отриване на изложения и други културни събития.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР