Допълнителна финансова подкрепа за подготовка на състезателите, участие в международни

...
Допълнителна финансова подкрепа за подготовка на състезателите, участие в международни
Коментари Харесай

Спортният министър се срещна с представители на федерации. Какво обсъдиха?

Допълнителна финансова поддръжка за подготовка на състезателите, присъединяване в интернационалните спортни надпревари и растеж на треньорските заплати – това беше разисквано по време на среща сред спортния министър Димитър Илиев  с представители на федерациите по бойни изкуства . В полемиката се включиха от Българската национална федерация карате, Българската федерация по сумо, Българската федерация по таекуондо – WT, Българската федерация по самбо и Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

От значително значение за постигането на още по-добри резултати е опцията за централизирана подготовка на състезателите в националните спортни бази, показаха ръководители на федерации. Всички те са безапелационни, че сега треньорите не получават почтени хонорари за труда, който поставят.

По-късно през днешния ден министър Илиев се срещна и с управленията на федерациите по зимни спортове – Българската федерация по кънки, Българската федерация по биатлон и Българската федерация ски. Представителите им обрисуваха като главен проблем недобрата материална база за подготовка и климатичните промени, които оказват своето въздействие върху зимните спортове. Ръководителите прибавиха, че идната година е значима, защото стартира завоюването на квоти за Зимните олимпийски игри в Италия през 2026 година

Ресорното министерство ще спомага за възстановяване на материалната база при показване на целесъобразни планове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР