Донованозата е известна още като Granuloma inguinale (ингвинален гранулом), е

...
Донованозата е известна още като Granuloma inguinale (ингвинален гранулом), е
Коментари Харесай

Донованоза - опасна болест навлиза в Европа

Донованозата е известна още като " Granuloma inguinale " (ингвинален гранулом), е болест, излъчена по сексуален път и може да докара до разрушение на инфектираната тъкан, в случай че не се лекува вярно след инфектиране, написа в своя публикация „ Дойче веле “, показана от БГНЕС..

Тропическа болест

Тази тропическа болест, излъчена по сексуален път, се среща най-вече в страни като Индия, Папуа Нова Гвинея, централна и северна Австралия, само че също по този начин е докладвана във Виетнам и някои африкански страни.

Донованозата принадлежи към групата на така наречен полово излъчени заболявания. Среща се много рядко в Европа. На Стария континент хламидията, сифилисът или гонореята към момента са в листата на най-често срещаните заболявания, излъчени по сексуален път. Но лекари във Англия в този момент предизвестяват за допустимо разпространяване на заразната болест. В тази страна се следи нарастване на броя на записаните случаи на донованоза.

Ходът на болестта

Тъй като донованозата не предизвиква болежка, тя постоянно се подценява от пациентите. В началото на възпалителните огнища се образуват червеникави възли, които по-късно изчезват релативно бързо. Но по-късно наоколо до тях стартират да се появяват рани. Когато се допрян, стартират да кървят. Те могат да се появят на разнообразни елементи на тялото, само че главно в региона на гениталиите.

При мъжете пенисът е изключително нападнат, при дамите - вътрешната страна на вагиналните устни.
 8-те секрети на хората със мощен имунитет, които боледуват рядко 8-те " секрети " на хората със мощен имунитет, които боледуват рядко
Повечето от нас не са с стоманен имунитет и се постанова да вършим всичко допустимо, с цел да се борим сполучливо с настинките и грипа. Има обаче...

Ако инфекцията не се забележи в ранен етап, т. е. не се лекува в самото начало, се появява гнойно отичане, а най-после болестта унищожава тъканта.

Времето за инкубация варира. Между една и 16 седмици може да продължи времето сред инфекцията и началото на донованоза.

Диагноза

Повечето хора, които се заразяват с донованоза, са на възраст сред 30 и 40 години. За задачите на диагнозата лекарите вземат проба от засегнатата част на тялото или тъканта. Ако е належащо, се прави разбор на клетките. Така лекарите могат да дефинират дали в действителност става дума за донованоза или за някаква друга полово излъчена болест с сходни признаци. Например за сифилис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР