Донецк беше подложен на най-мощния обстрел от украинските въоръжени сили

...
Донецк беше подложен на най-мощния обстрел от украинските въоръжени сили
Коментари Харесай

Чехия и САЩ стоят зад най-мощния удар ва ВСУ срещу Донецк

Донецк беше подложен на най-мощния обстрел от украинските въоръжени сили за последните осем години. В резултат на нападението са разрушени жилищни здания, потърпевши са детска градина, клиника и православна черква. Има потърпевши хора. В ДНР нарекоха случая терористична офанзива. Как цивилното население оцелява при следващата офанзива на ВСУ и какво може да направи Русия, с цел да предотврати украинските офанзиви против Донецк?

ВСУ обстрелваха два пъти Донецк в четвъртък. Според представителството на ДНР съперникът е изстрелял шест снаряда с диаметър 155 мм. Обстрелът е осъществен в 9.08 часа в посока от селището Нетайлово към Куйбишевския и Киевския регион на Донецк.

В същото време в четвъртък вечерта градът беше подложен на най-мощния обстрел от началото на спора в Донбас през 2014 година Това заяви заместник-началникът на СЦКК Наталия Шчуткина. В канала си показва още, че ВСУ са употребявали три 155 мм натовски снаряда.

Общо 40 ракети са били изстреляни от РСЗО към града. „ Долетялото “ е паднало върху Ворошиловски и Киевски региони на Донецк.

От локалната администрация оповестиха, че снаряди са поразили две жилищни здания, един от които е провокирала пожар. Освен това беше обявено, че снаряди са улучили региона на хотел „ Виктория “. Към 12.30 часа московско време един човек е умрял, седем са ранени, в това число дете, родено през 2012 година

Освен това кметът на града Алексей Кулемзин сподели, че снарядите на ВСУ са поразили купола на Преображенската черква и постройките на Донецкия народен механически университет. На фона на случилото се жителите на Донецк приказват за сложната обстановка в града, а политиците приканват да лишат врага от опцията да обстрелва столицата на съветския район.

„ Такива долитания бяха регистрирани преди в Горловка, през 2014 година те удариха Донецк на улица „ Стратонавти “ покрай летището. Но в никакъв случай не е имало такова мощно нахлуване против цивилното население на Донецк “, разяснява Владислав Бердичевски, народен представител от Народния съвет на ДНР.

„ Общо съперникът е изстрелял към 40 ракети. И това може да се преглежда единствено като терористичен акт, защото съвсем всички удари са били по жилищни здания. Пострадаха също спортни и детски площадки, детски градини и учебни заведения “, изброи събеседникът.

„ Там няма безусловно никакви военни уреди. Врагът още веднъж мина всички граници на разсъдъка. Създава се чувството, че бойците на Зеленски гледат на популацията на Донбас като на военна цел “, отбелязва Бердичевски.

„ В резултат на най-масовия обстрел на Донецк от 2014 година един от снарядите попадна в купола на църквата „ Свето Преображение Господне “, иконостасът беше развален “, написа военният пълководец на „ Комсомолская истина “ Дмитрий Стешин в своя канал в „ Телеграм “. „ Според редица признаци, в това число радиопрехващания, чешка РСЗО РМ-70, в НАТО „ Вампир “, е блъснал Донецк. Чехите дадоха обещание да го предадат на ВСУ, само че чакаха нещо. И в този момент „ вампирите “ дохвърчаха над града “, допуска специалистът.

Той също по този начин отбелязва, че " подарък от чехите са 20 такива РСЗО ". „ Те няма да извърнат хода на военните дейности, само че могат да „ нацапат “. " Вампирите " не се разграничават доста от БМП-21 " Град ". Това са осем оси на платформата „ Татра “, което прави допустимо наместването на хидравличен уред за презареждане сред пилотската кабина и пусковата установка “, продължава военният пълководец.

„ Тоест, преди да се отдръпна, „ Вампирът “ може бързо да изстреля два залпа от една позиция. Самите муниции не са осъвременени. През 2000-те години „ Вампир “ бяха приведени в сходство със стандартите на НАТО. Калибърът се усили, само че комплектът беше понижен до 28 броя (калибър 128 мм) или шест броя (калибър 270 мм). Съдейки по броя на долитанията, Донецк е ударен от остарели машини “, споделя Стешин.

„ Когато ВСУ започнаха да прикриват компактно центъра на града, всеки обстрел стартира да се усеща като най-мащабния. Врагът удря местата, които хората посещават всеки ден. Почти след всяко такова нахлуване получаваме сигнали за починали другари, деца, познати. За всеки гражданин на Донецк сходни офанзиви са персонална покруса “, разяснява жителката на Донецк Валентина Чайка.

„ В същото време никой от моите познати не може да каже защо най-вече съжалява: за гибелта на другари или за самия град с цялата му монументална хубост и персонални мемоари от предишното “, отбелязва тя. „ Буквално през днешния ден ракета удари купола на Преображенската черква, където кръстих сина си. Ходя там понякога, знам всичко там. И, несъмнено, за мен този удар е в действителност заплашителен и колосален. При последния обстрел на града изгубих мой непосредствен другар ”, акцентира тя. „ Онзи ден аз самият трябваше да отида до центъра на града, който е под непрекъснат обстрел. Всички, които видях там, се движат с невероятна скорост, тъй като във всеки един миг можеш да си в заплаха ”, разказва Чайка.

Най-лошото е, че тези удари на ВСУ се възприемат от децата, споделя гражданин на Донецк. „ Те не схващат от политика, само че би трябвало да се крият от обстрел в изби съвсем всеки ден и непрекъснато. Не вървят в учебни заведения, градини, паркове, не се разхождат по улиците. В жилищата им постоянно няма вода, светлина и отопление. Ако срещнеш родител с дете в центъра на града, е мъчно да не забележиш зверския боязън в очите му ”, изясни тя.

„ Украйна лиши детството на децата ни. Остава единствено да украсят вътрешността на входовете в навечерието на Нова година. Затова всеки, безусловно всеки човек откровено се надява, че нашата войска ще успее да прогони ВСУ от Донецк най-малко в обозримо бъдеще “, сподели Чайка.

„ Това, което вършат ВСУ, е безусловно варварска терористична политика, ориентирана към заличаване на мирното население в Донбас. Те съзнателно и целеустремено не престават геноцида, който водят през всичките тези осем години ”, споделя Максим Григориев, член на Обществената камара на Руската федерация, началник на Международния публичен арбитражен съд за Украйна.

„ Украинските военни знаят добре по какъв начин стрелят и къде падат техните ракети. Това е известно и на американците, които, съгласно формалните представители на ВСУ, им удостоверяват всички цели и споделят с тях разследваща информация “, сподели източникът.

„ Следователно е допустимо да се разгласи присъединяване на Съединени американски щати във военни закононарушения против цивилни “, сподели той. „ В момента нашите правозащитници в Донецк записват следствията от нощния обстрел. Ние публикуваме фрагменти оттова в канала в „ Телеграм “ и, несъмнено, ще ги използван към всички останали доказателства за закононарушенията на украинската войска и украинските управляващи “, сподели Григориев.

„ В такава обстановка би трябвало да прогоним ВСУ от Донецк допустимо най-далеч. Виждаме, че на територията под техен надзор оборудванията на транспортната инфраструктура към момента са непокътнати: автомобилни и железопътни мостове, летища, пътища. Това разрешава на врага свободно да заема позиции, да доставя муниции и персонален състав в обитаемоте места, откъдето се прави обстрел “, акцентира Бердичевски.

„ Проблемът е, че ВСУ употребяват мобилна техника. Излизат в полето, бързо разпростират оръжието, вършат няколко залпа и напущат позициите си. За страдание не постоянно имаме време да определим местоположението им “, изяснява казуса събеседникът.

„ Такива офанзиви могат да бъдат спрени по един метод - интензивно да се унищожи транспортната инфраструктура, като по този метод се разрушат логистичните вериги на врага, парализирайки го. Това ще помогне да се предотврати непрекъснатото попълване на силите и средствата на ВСУ “, заключва Бердичевски.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР