Доналд Тръмп се е засилил да става президент на САЩ

...
Доналд Тръмп се е засилил да става президент на САЩ
Коментари Харесай

Музикални хроники: Когато Доналд Тръмп съсипа женска метъл група, след като се снима в нейно видео

Доналд Тръмп се е засилил да става президент на Съединени американски щати за повторно, а предизборната му акция към този момент тече.

Залитанията му към шоубизнеса през годините са много, както и появите му във филми, сериали и телевизионни излъчвания. Но надалеч по-малко знае се, че Тръмп се снима и в хеви метъл видео – въпреки и след това всичко да приключва със скандал и ролята му да е изрязана от клипа.

През 80-те предприемачът към този момент си е основал име с позициите си в недвижимите парцели и с множеството си казина, хотели и небостъргачи на Източното крайбрежие. В края на десетилетието Тръмп е очебийно скандална фигура и се разделя с първата си брачна половинка Ивана, откакто е махленски в извънбрачна връзка със 17 година по-младата от него Марла Мейпълс. 

Сп. Time излиза с неговия лик на корицата си, а в изявлението за изданието той самоуверено оповестява:. Тогава неговите мизогинистични и изцяло дискриминационни възгледи към този момент си проличават, само че той натрупа и все по-сериозна известност, а статутът му на заможен магнат го среща и с някои от огромните играчи в музикалната промишленост. 

Един от тях е Дани Прицкер, чийто татко Джей е съсобственик на огромен нюйоркски хотел дружно с Тръмп. Тогава Дани Прицкер оглавява музикалния лейбъл Chameleon Records и измежду групите в него е напълно женската метъл тайфа Precious Metal. Съществуването на състава се оказва краткотрайно, само че тъкмо в края на 80-те девойките към момента се борят да осъществят огромен музикален пробив.

Сформирани 5 година по-рано, те работят по втория си албум, като казусът е, че техният вид осемдесетарски метъл стартира да залязва – и Дани Прицкер взема решение, че би трябвало да прибегне до някакъв трик, с цел да бъде видяна групата. Най-добрата му концепция е да вкара Тръмп в музикално видео и по този начин да даде на Precious Metal късмет да влязат в мейнстрийма.

, спомня си певицата Лесли Кнауер. „ Отидохме в хотела му в Ню Йорк, единствено аз и китаристката Джанет Робин. Той се появи с антураж и с десетина телохранители, беше в костюма, който постоянно носи с алената вратовръзка. Държа се доста професионално, сподели какъв брой доста му харесва песента “.

Историята си напомня и китаристката Джанет. „ По това време нямах запаси да работя с него, знаех го от клюкарските списания и ми беше смешно “ признава тя.

Песента, за която се прави клипът, е кавър на класиката на Джийн Найт Mr. Big Stuff в метъл жанр, а съгласно сюжета, Тръмп седи на бюро и е палаво подиграван от певицата Кнауер. „ Беше по сюжет, той влезе в ролята и беше окей с нея “, спомня си вокалистката. Когато фотосите завършват, магнатът не пропуща да показва нрава, с който е печално прочут и през днешния ден. „ Правехме фотоси за ПР акцията, когато той ме прегърна и сподели „ Имаш секси тяло, няма целулит тук! “. Беше несвоевременно и се почувствах некомфортно “, споделя още Лесли Кнауер.

Но странностите към присъединяване на Тръмп занапред стартират. Но преди премиерата бъдещият президент обръща палачинката и се настройва против бандата. Той излиза с изказвания в пресата, че ненавижда песента и че ролята му в клипа е по-голяма, в сравнение с е била предварителната сделка.

Затова Тръмп стартира да изисква непостижим хонорар от 250 хиляди $, а съмненията са, че върти номера поради различен проблем – недоразумение с Джей Прицкер по отношение на западащата му самолетна компания Trump Shuttle. “Бях чула от мениджъра ни, че Джей Прицкер е споделил на Тръмп: „ Ако участваш във видеото, ще купя Trump Shuttle ”, спомня си Кнауер. Дори да е имало такава сделка сред предприемачите, тя пропада и самолетната компания просъществува прекомерно малко преди да банкрутира през 1992 година

Тъй като желаната от Тръмп сума за видеоклипа няма по какъв начин да бъде платена, са уредени нови фотоси с различен артист. Видеото по този начин и не е показано по MTV, а музикалната компания Chameleon стартира да се срутва, когато гръндж манията превзема Щатите и измества бандите от вида на Precious Metal. И до момента в който Тръмп стартира да се съди с семейството Прицкер за неразбории към общия им хотел, Chameleon банкрутира, а групата Precious Metal се разпада през 1991 година

„ Той просто е подобен човек. Вероятно тогава към момента не е предполагал, че ще се кандидатира за президент “, счита Джанет Робин.

А евентуално просто в никакъв случай не го е интересувало. 

   

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР