Доналд Тръмп призова руския президент Владимир Путин, който започна инвазия

...
Доналд Тръмп призова руския президент Владимир Путин, който започна инвазия
Коментари Харесай

Тръмп иска помощ от Путин срещу Байдън

Доналд Тръмп прикани съветския президент Владимир Путин, който стартира инвазия в Украйна предишния месец, да разкрие всяка компрометираща информация, която може да има за сина на американския президент Джо Байдън, Хънтър, прераде Франс прес.

Бившият републикански президент се върна към обвиняванията, които е повтарял доста пъти по време на несполучливата си акция против Байдън на президентските избори през 2020 година

В фрагмент от изявление, излъчен във вторник от предаването " Просто новините " на " Истинският глас на Америка " (Real America`s Voice), Тръмп твърди, че брачната половинка на кмета на Москва е дала 3,5 милиона $ на Хънтър Байдън.

„ Това са доста пари “, сподели той. „ Тя му даде 3,5 милиона $, тъй че в този момент бих си помислил, че Путин ще знае отговора на това. Мисля, че би трябвало да го разкрие “.

„ Мисля, че би трябвало да знаем този отговор “, добави той.

Тръмп дълго време твърдеше, без да дава доказателства, че по-младият Байдън е получил средствата от Елена Батурина, брачна половинка на починалия кмет на Москва Юрий Лужков, в опит да завоюва снизхождение на Джо Байдън.

Тръмп оцеля при опит за импийчмънт през 2019 година поради оказвания от него напън на украинския президент Володимир Зеленски да проверява това, което той твърди, че е компрометираща информация за сина на Байдън, работил в миналото за украинска енергийна компания.

В акцията си за изборите през 2016 година, които завоюва, Тръмп обществено прикани Москва да откри изчезнали имейли от съперничката му от демократите Хилари Клинтън.

„ Русия, в случай че слушате, уповавам се, че сте в положение да намерите изчезналите 30 000 имейла, мисля, че евентуално ще бъдете възнаградени мощно от нашата преса “, сподели Тръмп на конференция през юли 2016 година

Путин стартира пълномащабно навлизане в Украйна на 24 февруари, като украинските жители заплащат непропорционално висока цена за офанзиви, които се проверяват като военни закононарушения, отбелязва Франс прес.

Агенцията напомня, че Джо Байдън управлява реакцията на Запада с невиждани наказания и доставяне с оръжия и помощ на Киев, който оказа ненадейно гневна опозиция.

Самият Байдън назова Путин военнопрестъпник и неотдавна съобщи, че " не може да остане на власт " след дейностите си в Украйна, показва Агенция Франс Прес.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР