Доналд Тръмп популяризира туит с призив за уволнението на д-р

...
Доналд Тръмп популяризира туит с призив за уволнението на д-р
Коментари Харесай

Тръмп иска да уволнява д-р Фаучи, критикувал го за закъснели мерки

Доналд Тръмп разпространява туит с апел за уволнението на доктор Антъни Фаучи , откакто водещият специалист по инфекциозни заболявания на Белия дом предложи, че американският президент е виновен за загубен живота посредством закъснение на ограниченията за обществено разграничаване, написа " Индипендънт ".

След поредност от недоволства от " леймстрийм медиите ", Тръмп показа туит от Деана Лорейн, някогашен републикански претендент за конгрес от Калифорния, който гласи: " Сега Фаучи споделя, че в случай че Тръмп бе слушал медицинските специалисти по-рано, е могъл да избави повече животи ".

" На 29 февруари Фаучи споделяше на хората, че няма защо да се тормозят и това не съставлява опасност за американската общност като цяло. Време е за уволняване на Фаучи. "

Sorry Fake News, it’s all on tape. I banned China long before people spoke up. Thank you @OANN https://t.co/d40JQkUZg5
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 12, 2020  Американски организации връщат филантропична помощ към Съединени американски щати
Американски организации връщат филантропична помощ към Съединени американски щати

Не могат да разчитат на федералното държавно управление и насочват напъните си към дома

Наред със известието, самият Тръмп туитира: " Съжалявам Фалшиви вести, само че всичко е записано. Забраних Китай доста преди хората да стартират да приказват . "

Туитът е най-публичното известие на президента до момента за регистрираното му възходящо незадоволство от доктор Фоучи , който се трансформира в омразна фигура измежду някои от извънредно десните поради неговите обществени несъгласия с дезинформацията на Тръмп за вируса.

И макар догатката, че той не съумява да поддържа рестриктивните мерки за пътешестване, наложено и за Китай, доктор Фаучи сподели до края на януари на Белият дом, че поддържа този ход, който влезе в действие на 2 февруари.

Въпреки многократното изказване на Тръмп, че възбраната му за пътешестване в Китай избавя хиляди животи и е доказателство, че съответно се оправя с рецесията , специалистите настояват, че ходът в най-хубавия случай забавя разпространяването на Covid-19 - време, което администрацията не съумява да употребява посредством закъснение на ограниченията за обществено разграничаване и необятно тестване.
 Д-р Фаучи: Съединени американски щати можеха да спасят живот с по-ранни дейности
Д-р Фаучи: Съединени американски щати можеха да спасят живот с по-ранни дейности

За първи път в историята всички 50 щата са с декларация за бедствие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР