Доналд Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом на изборите

...
Доналд Тръмп обяви кандидатурата си за Белия дом на изборите
Коментари Харесай

Доналд Тръмп официално се включи в президентската надпревара през 2024 г.

Доналд Тръмп разгласи кандидатурата си за Белия дом на изборите през 2024 година, предадоха международните новинарски организации.

" За да направя Америка още веднъж велика и славна, довечера разгласявам кандидатурата си за президент на Съединените щати ", съобщи Тръмп пред свои последователи в курорта Мар-а-Лаго в Палм Бийч, Флорида, който е негова благосъстоятелност. 

Съобщението на Тръмп идва единствено седмица след неубедителното показване на републиканците на междинните избори в Конгреса и ще принуди партията да реши дали да прегърне претендент, чийто отвод да одобри провалянето през 2020 година докара американската народна власт до ръба на пропастта, отбелязва Асошиейтед прес.

" Кандидатирам се, тъй като имам вяра, че светът към момента не е видял същинската популярност на това, което тази нация може да бъде. Ние още веднъж ще сложим Америка преди всичко ", добави той.

Тръмп се включва в конкуренцията в миг на политическа накърнимост, показва АП. Той надалеч не е неоспорим водач в партията, а в този момент е подложен на рецензии от някои от личните си съдружници, които споделят, че е време републиканците да погледнат към бъдещето. Губернаторът на Флорида Рон Десантис се обрисува като изгряваща звезда измежду републиканците.

Решението на Тръмп проправя пътя за евентуален реванш с Байдън, който съобщи, че има намерение да се кандидатира за преизбиране макар опасенията на някои членове на партията му по отношение на възрастта му и ниския рейтинг. Тръмп и Байдън към този момент бяха най-възрастните претенденти за президент в историята, когато се кандидатираха през 2020 година Сега Тръмп е на 76 години, а Байдън скоро ще навърши 80.

Ако в последна сметка успее, Тръмп ще бъде едвам вторият президент на Съединени американски щати в историята, който ще изкара два непоследователни мандата, след успехите на Гроувър Кливланд през 1884 и 1892 г.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР