Доналд Тръмп допусна днес, че срещата му с Владимир Путин

...
Доналд Тръмп допусна днес, че срещата му с Владимир Путин
Коментари Харесай

Тръмп: Срещата с Путин може да е по-лека от срещата на върха на НАТО

Доналд Тръмп позволи през днешния ден, че срещата му с Владимир Путин в Хелзинки може да е по-лека от срещата на върха в Брюксел или от визитата му във Англия, съобщи Франс прес.

Тръмп приказва пред кореспонденти, преди да се насочи на едноседмична обиколка, която включва срещата на високо ниво на НАТО, двустранни срещи във Англия и срещата с Путин.

Американският президент предсказва сложни договаряния с НАТО за разноските за защита. "Откровено казано, с Путин може да се окаже най-лесно. Кой би помислил ", означи Тръмп пред публицистите в градината на Белия дом.

Президентът призна, че сега не може да дефинира дали съветският му сътрудник е другар или зложелател и го назова "конкурент ", показва Асошиейтед прес.

"Смятам, че разбирателството с Русия, разбирателството с Китай, с други страни, е нещо хубаво, а не неприятно ", сподели той.

Пред публицистите Тръмп акцентира, че британците са тези, които ще решат дали министър-председателката Тереза Мей да остане на власт, откакто през вчерашния ден двама основни министри от държавното управление й подадоха оставка заради противоречие с вижданията й по отношение на Брекзита. Президентът сподели, че към този момент някогашният английски външен министър Борис Джонсън е негов другар, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР