Доналд Тръмп даде и пръстови отпечатъци в затвора на окръг

...
Доналд Тръмп даде и пръстови отпечатъци в затвора на окръг
Коментари Харесай

Арестант PO1135809: За първи път в историята американски президент бе сниман за криминално досие

Доналд Тръмп даде и пръстови отпечатъци в пандиза на окръг Фултън в Атланта, където се яви по 13 престъпни обвинявания, в това число рекет за хипотетичните му опити да предотврати резултатите от изборите през 2020 година в южния щат, които Джо Байдън завоюва. Това е четвъртото дело против Доналд Тръмп, който сега е любимец за номинацията на републиканците за президентския избор следващата година.

 

Образът на Доналд Тръмп от години е по всички медии - и американски, и международни. Но нито една фотография не е като тази. Фотографията за престъпно досие влезе в историята. Арестант номер P01135809 е с каменно лице, няма го изписаното типично за него блаженство, а очите му пробождат.

 

Пътят на Тръмп от Ню Джърси към Атланта беше наблюдаван на всеки сантиметър от медиите, по маршрута бяха ситуирани сътрудници на " Сикрет Сървис " с маски, а пред пандиза в окръга Фултън беше цялостно с негови последователи. Тръмп остана вътре 20 минути, преди да се насочи назад към голф клуб в Ню Джърси. Преди да се качи на частния си аероплан съобщи, че процесът против него е политически стимулиран.

 

" Много печален ден за Америка. Това не трябваше в никакъв случай да се случва. Трябва да имаш свободата да оспориш изборния резултат. Това, което се случва е подигравка на правораздаване. Нищо неправилно не сме направили, аз не съм направил нищо неправилно. Това, което вършат е интервенция в изборите. Така водят акцията си. "

За четвърти път тази година някогашният американски президент се предава на управляващите. Този път беше друг - той се яви не в съд, както предходните три пъти, а в пандиза. Беше пуснат на независимост под гаранция от 200 хиляди $ и заричане да не сплашва очевидците и останалите обвинени по делото. Сред тях са началникът на кабинета му в Белия дом - Марк Медоус, юристът му и някогашен кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани. От всички 19 обвинени - 11 към този момент се предадоха на управляващите.

 

Привържениците и съперниците на някогашния президент остават непреклонни в позициите си.

 

" Надявам се за финален път да чуваме каквото и да е от този човек и от хората, които той съставлява. "

 

" Правителството ни безусловно пред очите на всички трансформира правосъдната система в оръжие. Не съм мислил, че ще видя такова нещо в живота си ", сподели Антон Уилямс - последовател на Доналд Тръмп от Южна Каролина.

 

Но поради несекващите правосъдни борби Тръмп губи гласове измежду самостоятелните гласоподаватели.

 

" Изгубил е мозъка си. Над 60 съдилища опровергават теорията му и не ми се желае на един човек в илюзия да бъде президент още 4 години ", разяснява Марк Кларк - самостоятелен гласоподавател.

Районният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис изиска съдията да насрочи за 23 октомври началото на процеса, само че не е ясно дали ще бъде почетено настояването за бързо дело. От предизборния щаб на Доналд Тръмп не пропуснаха да се възползват от историческия миг.

 

Тениски със фотографията на Тръмп към този момент се продават за сумата от 47 $ - цената не е избрана инцидентно, а символизира вярата той да стане 47-ият президент на Съединените щати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР