Домовете на трима кандидат-депутати във Великотърновска област са били претърсени

...
Домовете на трима кандидат-депутати във Великотърновска област са били претърсени
Коментари Харесай

Претърсиха домовете на трима кандидат-депутати в област Велико Търново |

Домовете на трима кандидат-депутати във Великотърновска област са били претърсени при полицейска интервенция за противопоставяне на изборната търговия. Задържани обаче няма, заяви БНР.

И тримата кандидати да влязат в 46-ото Народно заседание са от една и съща политическа мощ. След разпит с предупредителни протоколи против нарушение на изборните права на жителите са двама от тях и сина на третия кандидат-депутат.

Претърсени са домовете им във Велико Търново, Килифарево и Стражица. Няма арестувани, няма конфискувани документи и пари, удостовери регионалният ръководител на партията, в чийто дом също е влезнала полицията.

По информация на Българска национална телевизия са били открити описи с имена на гласоподаватели на единия от кандидат-депутатите в Килифарево. Открит е и бележник, който съдържал трите имена, ЕГН-та и номера на персонални карти на гласоподаватели. Проверките по случая не престават, формирано е досъдебно произвеждане.

От сутринта полицията е обкръжила дома на кметицата на великотърновското село Водолей. Антоанета Тодорова показва, че е отвън дома си и към този момент не оказва подпомагане на полицията. 

Задържан е обаче мъж, за който полицията има данни, че на предходните избори е плащал на хора, с цел да гласоподават за избрана партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР