Доминик Тийм се класира за финала на Ролан Гарос и

...
Доминик Тийм се класира за финала на Ролан Гарос и
Коментари Харесай

Тийм довърши започнатото срещу Джокович, отива на финал в "Ролан Гарос"

Доминик Тийм се класира за финала на " Ролан Гарос " и за втора поредна година ще спори с Рафаел Надал за влиятелния трофей. Австриецът стигна до мача за купата, откакто победи с 3:2 сета (6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5) Новак Джокович.

Двубоят сред Тийм и Ноле стартира още през вчерашния ден, само че на четири пъти бе преустановяван поради дъжд и в последна сметка се доигра през днешния ден. Двамата продължиха от резултат 6:2, 3:6, 3:1 в интерес на Тийм. Малко по-късно обаче - при 4:1 и 40:40 в петия сет - неприятното време още веднъж стана причина за спиране на срещата.

Играта бе възобновена, а Джокович излезе видоизменен и стигна до равнене за 5:5, след което избави два мачбола. Тийм се възползва от третата си опция за затваряне на мача, пристигнала в сервис-гейм на Ноле.
Снимка: Getty Images
Така на следващия ден Тийм излиза на изправителен против Рафаел Надал. В миналогодишното издание на шампионата Краля на клея се наложи с 3:0 сета в разногласието за купата във Франция. Интересното е, че австриецът също е експерт на червени кортове, поради което носи с горделивост прозвището Принца на клея.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР