Доминик Тийм изглежда все по-близо до най-добрите си дни, след

...
Доминик Тийм изглежда все по-близо до най-добрите си дни, след
Коментари Харесай

Възходът продължава: Тийм пречупи миналогодишния финалист в Гщаад и е

Доминик Тийм наподобява все по-близо до най-хубавите си дни, откакто през предходната седмица откри място на четвъртфиналите на АТР конкуренция за първи път от 14 месеца насам. Възходът на австриеца продължи и през днешния ден на шампионата на клей в Гщаад, където жребият го опълчи на седмия подложен и миналогодишен финалист Юго Гастон. Както петсетовият трилър на Ролан Гарос посред им през 2020-а, по този начин и днешният им конфликт бе доста оспорван, само че като краен победител още веднъж излезе австриецът след поврат с 1:6 6:1 7:6(7). В борба за място на втори следващ четвъртфинал международният №274 ще се изправи против аржентинеца Федерико Делбонис.

Откриващата част на срещата протече по превъзходен метод за френския представител, който демонстрираше забележителна непоклатимост от всяка една част на корта и постановяваше превъзходството си в размените от главната линия. От своя страна, някогашният №3 не успяваше да затрудни с нищо своя противник, което в композиция с огромния брой непредизвикани грешки от негова страна и неубедителното му показване на начален удар докара до закъснение с 0:5 и не след дълго Гастон поведе в общия резултат.

В началото на втория сет се наблюдаваше забележителен напредък в представянето на австриеца, който стабилизира играта си, като към този момент все по-често го виждахме да търси самодейността в разиграванията и да ги приключва в своя изгода. Същевременно той чудесно се възползваше от спада в играта на съперника, чиито удари изгубиха своята дълбочина и ставаха лесна плячка за носителя на купа от Шлема. Така напълно скоро Тийм изравни обособените елементи, спечелвайки последните пет гейма в сета с осъществени два пробива.

Финалната част се развиваше изцяло равностойно, като всеки от двамата състезатели демонстрираше устойчиво равнище от линията за сервис и посрещащите бяха съвсем изцяло лишени от шансове за брейк. Единствената опция се появи в седмия гейм, само че откакто бе бързо отразена от французина, паритетът остана недокоснат до 6:6 и ориста на мача се реши в тайбрек. Там първи до мачбол доближи двукратният финалист от Ролан Гарос, само че тогава последваха две бързи точки за Гастон след неточности на австриеца. Участващият със " предпазен ранкинг " тенисист обаче отговори с два безупречни сервиса и се снабди с още една опция за затваряне на дуела, която този път бе материализирана след несполучлив опит за воле от страна на миналогодишния финалист, приключил с топка в средата на мрежата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР