Домът на киното става арена на премиерата на филма Гладиатор.

...
Домът на киното става арена на премиерата на филма Гладиатор.
Коментари Харесай

Премиера на филма Гладиатор, посветен на Боян Радев

Домът на киното става сцена на премиерата на кино лентата " Гладиатор ". Той показва историята на двукратния олимпийски първенец Боян Радев и невероятната му житейска трансформация до познавач на изкуството. А креативния път на създателите на кино лентата е обвързван с Българска национална телевизия - това са сценаристките Петя Тетевенска и Свобода Маданска, режисьорът Николай Василев и операторът Борислав Георгиев.



Едно полуграмотно момче с трети клас, който става каруцар, миньор, състезател, олимпийски първенец, кадрови шпионин, колекционер и филантроп - е трансформирал жилището си в смайваща изложба със стотици шедьоври. Разказът му трансформира кино лентата в сцена, в която оживяват необикновени житейски борби.

" Как се прескача това нещо, от трети клас обучение до филантроп на изкуството е доста забавна орис цялостна с драматургични обрати. Той има гладиаторски темперамент. Това предпочитание да си на върха да си пръв да си доста добър в това, което правиш е решаващо в събирането на тази сбирка ", споделя за Боян Радев сценаристът Петя Тетевенска.

" Боян обича да приказва за себе си като ръбест. Той в действителност е един ръбест облик. Има доста пластове и доста шупли, от които излизат разнообразни повърхности. Той е герой само че не е влазъл в типичнотго факсимиле за бореца. Скулптурът Павел Койчев дефинира най-точно душата на Боян - изкуството е това, което го е облагородило и по някакъв метод го е съхранило нравствено ", споделя режисьорът Николай Василев.

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР