Домът на Банкова и кабинетът ѝ са претърсени при акция

...
Домът на Банкова и кабинетът ѝ са претърсени при акция
Коментари Харесай

Шефката на Агенция Митници: Аз съм първата жертва на новата КПОНПИ

Домът на Банкова и кабинетът ѝ са претърсени при акция по необходимост. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместител Людмил Маринов
Аз съм първата жертва на новото КПОНПИ, само че няма да се предам, сподели пред медиите шефът на Агенция „ Митници “ Петя Банкова след акция на Държавна организация " Национална сигурност " и Комисията за противопоставяне на корупцията, заяви Българска телеграфна агенция.

Тя не посочи дали е арестувана и дружно с юриста ѝ се качиха в автомобил на Министерство на вътрешните работи.

Нейният юрист Аделина Натина съобщи, че е претърсен домът на Банкова и кабинетът ѝ, при акция по необходимост. Извършват се претърсвания и изземвания и в кабинета на нейния заместител Людмил Маринов. Натина добави, че евентуално Банкова ще бъде разпитана, само че не знае дали ще ѝ бъде повдигнато обвиняване, както и аргументите за дейностите на правоохранителните органи.

По думите на юриста прокуратурата към момента не е известена за протичащото се. Натина посочи, че е формирано досъдебно произвеждане с първите дейности по следствието.



Банкова и Маринов са някогашни чиновници на ДАНС, добави юрист Натина, като означи, че клиентът ѝ има неприятни взаимоотношения с ръководителя на ДАНС Пламен Тончев. Адвокатът също по този начин изясни, че от кабинета на Банкова са конфискувани мемоари по отношение на контрабандни канали, за които тя прави разработка по какъв начин да бъдат разрушени, както и служебният ѝ компютър.

Аз желая да спра контрабандата, която сега пречи на цялата страна, сподели Петя Банкова като позволи, че е евентуално протичащото се да е обвързвано с политиката и с работата ѝ.

На въпрос дали дейностите против нея са свързани с контрабандните канали на Николай Николов-Паскал Банкова отговори, че не го познава.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР