Домашният ябълков оцет е природен продукт, който е лесен за

...
Домашният ябълков оцет е природен продукт, който е лесен за
Коментари Харесай

Приготвяне на ябълков оцет в домашни условия

Домашният ябълков оцет е естествен артикул, който е елементарен за подготвяне и има невероятни лечебни и диетични свойства. Можете да употребявате оцета като фалшификация за салати и ястия, както и като консервант за туршии.

Домашният ябълков оцет може да ви подари със здраве. Той се прави дълго, само че като резултат ще получите натурален артикул от най-високо качество и усет.

За качеството на оцета е значим сортът на ябълките, които ще употребявате. Колкото повече захар се съдържа в ябълките, толкоз по-голям ще е процентът алкохол в джибрите и това ще форсира процеса на формиране на оцетна киселина.

Измийте добре ябълките и ги нарежете на късчета, като не премахвате сърцевината. Изсипете нарязаните плодове в огромен съд. Залейте ги с гореща вода по този начин, че тя да покрие плодовете и да останат от горната страна три сантиметра.

 Приготвяне на ябълков оцет в домашни условия

На един кг ябълки предвидете триста грама мед или двеста грама захар и 100 грама мед. След като добавите меда във водата с ябълките, добре разбъркайте, до момента в който се разтвори.

Покрийте съда с два пласта марля и оставете да престои 10 дни в помещение с температура 20-30 градуса. Два-три пъти на ден разбърквайте ябълките с дървена лъжица.

След 10 дни прецедете и извадете ябълките. Изстискайте ги, прецедете сока и прибавете към главната маса. Прелейте течността в съд с необятно гърло.

Завържете гърлото с марля и оставете да престои един месец в помещение с температура 20-30 градуса. След това прецедете оцета през ленена забрадка и разлейте в бутилки.

Затворете компактно с капачки. Съхранявайте ябълковия оцет в ледник, при температура от 6 до 8 градуса, с цел да се възползвате от потребните му свойства.

Домашният ябълков оцет нормално е с два до три % алкохол, само че е по-ароматен от купешкия и съдържа доста повече потребни минерали и витамини.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР